Ο Ιταλός συγγραφέας Φρεντιάνο Σέσι στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

Ο Ιταλός συγγραφέας Φρεντιάνο Σέσι στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο
Οι Εκδόσεις Καλέντη και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών,
στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος 2017, πραγματοποιούν την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19.00, παρουσίαση του βιβλίου για νέους «Ένα κορίτσι στο Άουσβιτς» του Ιταλού συγγραφέα Φρεντιάνο Σέσι.
Το βιβλίο (“Ero una bambina ad Auschwitz”) κυκλοφόρησε το 2016 στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καλέντη, σε μετάφραση της Δήμητρας Δότση. Μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου ενός κοριτσιού που επέζησε από το Άουσβιτς, ο Φρεντιάνο Σέσι αφηγείται την ιστορία του Ολοκαυτώματος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.
Στο επίμετρο της έκδοσης δίνονται με απλό και κατανοητό τρόπο για τους νεαρούς αναγνώστες ιστορικά στοιχεία και χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία των γκέτο και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Το ελληνικό αναγνωστικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Φρεντιάνο Σέσι, ο οποίος είναι γνωστός για το έργο του, τις έρευνες και τα βιβλία του, τα οποία απευθύνονται σε ενηλίκους και παιδιά, με θέμα το ναζισμό, το Ολοκαύτωμα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης .
Θα μιλήσουν επίσης ο Antonio Crescenzi, Ερευνητής Σύγχρονης Ιστορίας, και ο Αχιλλέας Μανδρίκας, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Πατησίων 47 – Αθήνα, τηλ. 210 5242646. Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Οκτώβριος 1940. Η μικρή Ελίζα ζει στη Βιέννη με την οικογένειά της, όταν αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της και να μεταφερθεί στη Βαρσοβία, όπου οι Ναζί απομονώνουν τους Εβραίους σε γκέτο. Στη συνέχεια θα βρεθεί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Από τις σελίδες του ημερολογίου της περνούν στιγμές και γεγονότα της θηριωδίας που στιγμάτισε την ιστορία της ανθρωπότητας, όμως εκείνη θα αγωνιστεί να κρατήσει για πάντα ζωντανή την ελπίδα…

Ο συγγραφέας
Ο Φρεντιάνο Σέσι [Frediano Sessi], συγγραφέας, μεταφραστής, δοκιμιογράφος και σύμβουλος εκδόσεων, ζει και εργάζεται στη Μάντοβα. Διδάσκει Γενική Κοινωνιολογία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μπρέσα, είναι καθηγητής στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα διδακτικής του Ολοκαυτώματος στο Πανεπιστήμιο Roma Tre, καθώς και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος Άουσβιτς στις Βρυξέλλες. Συνεργάζεται με το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Κοριέρε ντέλα Σέρα.

Το Saint Lawrence School επέλεξε για το μάθημα της φιλαναγνωσίας (8η βαθμίδα) το βιβλίο της Πάολα Καπριόλο «Με τα μάτια του άλλου»

Το Saint Lawrence School επέλεξε για το μάθημα της φιλαναγνωσίας (8η βαθμίδα) το βιβλίο της Πάολα Καπριόλο «Με τα μάτια του άλλου»

Το Saint Lawrence School επέλεξε για το μάθημα της φιλαναγνωσίας (8η βαθμίδα) το βιβλίο της Πάολα Καπριόλο «Με τα μάτια του άλλου», το οποίο κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2013 από τις Εκδόσεις Καλέντη και η παρουσίασή του πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Ένα επίκαιρο βιβλίο που περιγράφει τη φιλία ανάμεσα σε έναν Ιταλό μαθητή και έναν λαθρομετανάστη από τη Σρι Λάνκα.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

Επικοινωνία

Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Λεωφ. Βουλιαγμένης 76
16777 Ελληνικό
E-mail: info@kalendis.gr
Τηλέφωνα: 210.96.38.790
                  210.36.01.551
Fax :          210.96.38.791

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook

fb iconLog in with Facebook