Η Μυθολογία της Μαρίας Ανδρικοπούλου στον Φλοίσβο Π. Φαλήρου

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου (10.00-11.00 π.μ.) οι μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων Δημοτικού θα συναντήσουν τη συγγραφέα Μαρία Ανδρικοπούλου στον βιβλιότοπο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Π. Φαλήρου «Φλοίσβος» και θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία διαδραστική αφήγηση του βιβλίου της «Μύθοι στο ρυθμό της μουσικής».
Η Μυθολογία της Μαρίας Ανδρικοπούλου στον Φλοίσβο Π. Φαλήρου

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανάγνωσης 2018 – Εκπαιδευτήρια Γείτονα

«H μαγική βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ» της Μάγιας Δεληβοριά, σε εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά, είναι ένα από τα βιβλία που επιλέχθηκαν για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, ο οποίος προκηρύσσεται από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα για 20ή χρονιά. Φέτος συμμετέχει στη φιλαναγνωσία και η Κύπρος. Η θεματική ενότητα «Ταξιδεύοντας...» οδηγεί τους μαθητές να ανακαλύψουν τα επτά κλειδιά που θα τους οδηγήσουν στη Μαγική Βιβλιοθήκη και στον μαγικό κόσμο του βιβλίου.
izjabour

Τα βιβλία του Χρ. Μπουλώτη και της Μ. Μιχαηλίδου-Καδή στα εγκεκριμένα βιβλία από το κυπριακό Υπουργείο Παιδείας

Δύο νέα βιβλία των εκδόσεων Καλέντη, «Ο ρακοσυλλέκτης γάτος Μπαμ-Μπουμ και το φεγγάρι» του Χρήστου Μπουλώτη, σε εικονογράφηση της Φωτεινής, και «Περιμένοντας τη βροχή» της Μαρίνας Μιχαηλίδου-Καδή, σε εικονογράφηση της Ρένιας Μεταλληνού, περιλήφθηκαν στον κατάλογο των εγκεκριμένων βιβλίων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.
27544893 1561312063967003 3545870652079462362 n

«Ταξιδεύοντας σε φανταστικούς και αληθινούς προορισμούς» με την Εβίτα

Την Τρίτη 8 Μαΐου, η Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου θα ταξιδέψει με το βιβλίο της «Ο θησαυρός της Εβίτας» τους μαθητές της Β’ Δημοτικού των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα, στον Άλιμο, στο πλαίσιο της έκθεσης βιβλίου με θέμα «Ταξιδεύοντας σε φανταστικούς και αληθινούς προορισμούς» που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια.
evita-malliara

Το δημιουργικό εργαστήρι της Μαριβίτας Γραμματικάκη στην Κύπρο

Οι εκπαιδευτικοί της Κύπρου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καταξιωμένους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, ανάμεσά τους και η Μαριβίτα Γραμματικάκη, η οποία συμμετέχει στην 6η Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας, με τίτλο «Μια εικόνα… χίλιες ιστορίες», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου στη Λευκωσία.

marvita

Επικοινωνία

Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Λεωφ. Βουλιαγμένης 76
16777 Ελληνικό
E-mail: info@kalendis.gr
Τηλέφωνα: 210.96.38.790
                  210.36.01.551
Fax :          210.96.38.791

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook

fb iconLog in with Facebook