Μια υπέροχη θεατρική παράσταση από τους μαθητές του «Ροδίων Παιδεία» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι δεκάδες συντοπίτες μας που παραβρέθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στην αίθουσα Καλλιπάτειρα των εκπαιδευτηρίων, όπου αμέσως μετά την ομιλία του βραβευμένου Γάλλου αστροφυσικού κ. Κριστόφ Γκαλφάρ, πραγματοποίησαν με μεγάλο επαγγελματισμό, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Η θεατρική παράσταση, ήταν βασισμένη στο μυθιστόρημα του κ. Γκαλφάρ, «Ο Πρίγκιπας των Νεφών», και σε αυτή συμμετείχαν δεκάδες μαθητές των Εκπαιδευτηρίων. Η παράσταση των μαθητών, που διήρκησε περισσότερο από μια ώρα, καθήλωσε το κοινό που την παρακολούθησε με μεγάλο ενθουσιασμό, αφού η πλοκή αλλά και το ταλέντο τους, δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. 
Το σενάριο της παράστασης μεταξύ άλλων περνούσε και ένα οικολογικό μήνυμα αφού αφορούσε στην καταστροφή της γης, ενώ παράλληλα έδινε πληροφορίες σε ό,τι αφορά θέματα αστροφυσικής. 

Πριν από την παράσταση μάλιστα, ο κ. Γκαλφάρ πραγματοποίησε παρουσίαση με τίτλο «Από την γένεση των άστρων στα νέφη του ουρανού: ένα κοσμικό ταξίδι για την κατανόηση του κλίματος» όπου οι δεκάδες συντοπίτες μας που κατέκλυσαν την αίθουσα των εκπαιδευτηρίων, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα διάφορα φυσικά φαινόμενα που σχετίζονται με τον ουρανό, τον ήλιο, τη γήινη ατμόσφαιρα. Αμέσως μετά την ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Γκαλφάρ, στην οποία μάλιστα παρουσίασε και διάφορες σπάνιες φωτογραφίες από τα φυσικά φαινόμενα, οι παρευρισκόμενοι πραγματοποίησαν ερωτήσεις σε ό,τι αφορά τον πλανήτη μας και τα ανεξήγητα (για τους περισσότερους) φυσικά φαινόμενα. 

Οι συντελεστές της παράστασης: 
Θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία: Μυρσίνη Λενούδια, εκπαιδευτικός Θεάτρου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». 
Σκηνικά: Ανδρομάχη Μπατζούκη 
Video Art: Μάγδα Κούρτη, Φωτογράφος 
Προβολές - Φωτισμοί: Κώστας Αγιαννίτης, σκηνοθέτης 
Πρωταγωνιστούν: Μαθητές του Θεατρικού Ομίλου των Εκπαιδευτήριων «Ροδίων Παιδεία». 

Μουσική για την παράσταση έγραψε ο μαθητής της Γ΄Λυκείου, Θάνος Σακελλαρίδης. Επίσης, στην παράσταση θα ακουστεί το τραγούδι: «Ένα παραμύθι μια γιορτή» σε ελληνικό και γαλλικό στίχο. Στίχοι: Μυρσίνη Λενούδια, Μετάφραση στα γαλλικά: Γεωργία Σαλβάνου, καθηγήτρια γαλλικών, μουσική- πιάνο: Θάνος Σακελλαρίδης μαθητής Γ’ Λυκείου, Βιολί: Κατερίνα Κυριακούλη μαθήτρια Β’ Λυκείου. Ερμηνεία ελληνικού στίχου: Δήμητρα Κουμνάκη μαθήτρια Β’ Λυκείου. Ερμηνεία γαλλικού στίχου: Νάσια Στουραΐτη, μαθήτρια Γ’ Γυμνασίου, μαθητές του σχολείου.