Ο Πρίγκιπας των Νεφών ΙΙ – Το πρωινό των τριών ήλιων

Ο Πρίγκιπας των Νεφών ΙΙ – Το πρωινό των τριών ήλιων

-10%13,50 € το καθένα
+
  • Περιγραφή
  • Χαρακτηριστικά
  • Σχόλια
  • Εισαγωγή σχολίου

Η Μυρτίλη, η πριγκίπισσα των Νεφών του Βορρά, και ο φίλος της, ο Τρίσταμ, έχουν πέσει στην επιφάνεια της Γης, στην καρδιά ενός από τα τελευταία δάση της. Για να επιβιώσουν σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον και να μπορέσουν να επιστρέψουν στο Βασίλειο των Νεφών, θα πρέπει να εξιχνιάσουν τα μυστικά της φύσης: να ανακαλύψουν ποια είναι η λειτουργία των δασών, να καταλάβουν γιατί είναι αλμυρή η θάλασσα, να παρατηρήσουν με ποιο τρόπο οι πόλοι επηρεάζουν το κλίμα της Γης...
Στην άλλη άκρη του ουρανού, ο φίλος τους, ο Τομ, ο καλύτερος μαθητής του χωριού, βρίσκεται φυλακισμένος πάνω σ' ένα τεράστιο σύννεφο. Έτσι, μόνος του στον κόσμο, θα καταλάβει πως για να γλιτώσει από τα νύχια του βάναυσου Άρχοντα των Νεφών της Κεντρικής Περιοχής, μπορεί τελικά να βασίζεται μόνο στο μυαλό του και στις γνώσεις του...
Ο Γάλλος αστροφυσικός, μαθητής του Στίβεν Χόκινγκ, και συγγραφέας Κριστόφ Γκαλφάρ συνεχίζει την περιπέτεια των ηρώων του, συνδυάζοντας τη γνώση με τη λογοτεχνία, στο δεύτερο βιβλίο της επιτυχημένης εφηβικής σειράς Πρίγκιπας των Νεφών, με τίτλο «Το πρωινό των τριών ήλιων». Ένα βιβλίο γεμάτο δράση η οποία ενσωματώνει αρμονικά την επιστημονική εξήγηση φυσικών φαινομένων, δίνοντας στα παιδιά ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα και στους εκπαιδευτικούς ένα χρήσιμο εργαλείο.
Το βιβλίο απέσπασε το Πρώτο Βραβείο Γαλλικού Νεανικού Βιβλίου για το Περιβάλλον 2013 (Prix du Livre Environnement de la fondation Veolia).
Το πρώτο βιβλίο της σειράς Πρίγκιπας των Νεφών, ένα καινοτόμο βιβλίο που συναρπάζει με την περιπέτειά του και ευαισθητοποιεί οικολογικά, κατέκτησε το νεανικό αναγνωστικό κοινό και έφτασε στη δωδέκατη έκδοση. Επίσης απέσπασε δύο βραβεία στη Γαλλία (Βραβείο επιστημονικού νεανικού βιβλίου από το Υπουργείο Παιδείας, Βραβείο καλύτερου νεανικού μυθιστορήματος) και στην Ελλάδα απέσπασε το Α' Βραβείο Μετάφρασης από την Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας.

christophe-galfardΟ Κριστόφ Γκαλφάρ γεννήθηκε το 1976 στη Γαλλία. Σπούδασε εφαρμοσμένα μαθηματικά και θεωρητική φυσική. Πήρε το διδακτορικό του στο Κέιμπριτζ με εποπτεύοντα καθηγητή το διάσημο αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ, με τον οποίο συνεργάστηκε για τη συγγραφή του πρώτου του βιβλίου, που τιμήθηκε με πολλά βραβεία Νεανικής Επιστημονικής Λογοτεχνίας. Το βιβλίο «Ο πρίγκιπας των νεφών», το οποίο αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Επιστημονικού Νεανικού Βιβλίου από το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας της Γαλλίας και το Βραβείο Καλύτερου Νεανικού Μυθιστορήματος 2010 από το Γενικό Συμβούλιο των Vosges Επίσης το δεύτερο βιβλίο της σειράς απέσπασε το Πρώτο Βραβείο Γαλλικού Βιβλίου για το Περιβάλλον 2013 (Prix du Livre Environnement de la fondation Veolia). Από το 2012 εμφανίζεται στην εκπομπή «28 min» της Elisabeth Quin στο γαλλικό κανάλι Arte.TV, παρουσιάζοντας επιστημονικά θέματα.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το blog του Κριστόφ Γκαλφάρ

http://www.leprincedesnuages.fr/

 


Στιγμιότυπα από την παράσταση «Ο πρίγκιπας των νεφών», στηριγμένη στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του Κριστόφ Γκαλφάρ, από τα εκπαιδευτήρια ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ (2017). Θεατρική απόδοση-σκηνοθεσία: Μυρσίνη Λενούδια.
Δείτε εδώ

Ο Πρίγκιπας των Νεφών ανάμεσα στα 25 βιβλία με τις περισσότερες αναγνώσεις των κριτικών τους στο site Diavasame.gr για το διάστημα 1/12/2013 έως 31/5/2013.

Τα Νέα 2 Απριλίου 2014

«Ο πρίγκιπας των Νεφών είναι ένα βιβλίο που συνδυάζει τη μυθοπλασία με την επιστημονική εκλαΐκευση, μετατρέποντας την επιστημονική γνώση σε παιχνίδι».
Κώστας Κατσουλάρης, Veto

 


«Ο πρίγκιπας των Νεφών ταξιδεύει τα παιδιά στον πράσινο πλανήτη».
Αρετή Νταραδήμου, Ελεύθερος Τύπος

 


«Πετυχημένο συνταίριασμα νεανικής, ανάλαφρης περιπέτειας και εκλαϊκευμένης μετάδοσης επιστημονικών δεδομένων».
Αλέξανδρος Στεργιόπουλος, Ελευθεροτυπία

 


«Ο Κριστόφ Γκαλφάρ κάνει τη μετεωρολογία καλή λογοτεχνία».
Μαρίζα Ντεκάστρο, Τα Νέα

 


«Η τέχνη της χαρούμενης επιστήμης».
Ηλίας Mαγκλίνης, Καθημερινή

 

«Ένα θαυμάσιο εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών που επιθυμούν να πετύχουν τη διεπιστημονική προσέγγιση της γνώσης».
Αχιλλέας Μανδρίκας, Σχολικός Σύμβουλος Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης-Συγγραφέας

 Για να διαβάσετε το δελτίου τύπου πατήστε εδώ

Χαρακτηριστικά

Κριστόφ Γκαλφάρ

Ευγενία Τσελέντη
Αντώνης Ασπρόμουργος
978-960-219-287-0
10+
424
Λογοτεχνία Για Νέους
14x20,5 εκ.
Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Επικοινωνία

Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Λεωφ. Βουλιαγμένης 76
16777 Ελληνικό
E-mail: info@kalendis.gr
Τηλέφωνα: 210.96.38.790
                  210.36.01.551
Fax :          210.96.38.791

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook

fb iconLog in with Facebook