Ποιητική ανθολογία για παιδιά και εφήβους

-10%6,75 € το καθένα
+
  • Περιγραφή
  • Χαρακτηριστικά
  • Σχόλια
  • Εισαγωγή σχολίου

Τα ποιήματα που ανθολόγησαν η Μαρία Μαρτζούκου και ο Σωτήρης Τριβιζάς, στο βιβλίο τους "Ποιητική ανθολογία για παιδιά και εφήβους" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη είναι ποιήματα που συναντιούνται με τη νεανική ευαισθησία και την οξύνουν και μαζί λειτουργούν σαν μέσα γλωσσικής αγωγής.

 

maria-martzoukouH Mαρία Mαρτζούκου γεννήθηκε στην Kέρκυρα. Σπούδασε αρχαία ελληνική και φινλανδική φιλολογία στο πανεπιστήμιο του Eλσίνκι και νέα ελληνική φιλολογία στο ΑΠΘ. Mεταφράσεις και δοκίμιά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, κυρίως στον κερκυραϊκό Πόρφυρα. Έχει επιμεληθεί διάφορες εκδόσεις, ανάμεσά τους την έκδοση δέκα νεοελληνικών διηγημάτων στα φινλανδικά με τον τίτλο "Nakymaton ja nakyva" [Τα αόρατα και τα ορατά], που εξέδωσε το 2000 το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών. Για τη μετάφραση του φινλανδικού έπους "Kάλεβάλα" απέσπασε τιμητική διάκριση από την Eλληνική Eταιρεία Mεταφραστών Λογοτεχνίας (1994). Τιμήθηκε επίσης από το φινλανδικό κράτος με το μετάλλιο του "Ιππότη του Λευκού Ρόδου" για την προσφορά της στη διάδοση των φινλανδικών γραμμάτων (1996). Eίναι μέλος της "Eταιρίας Φινλανδικής Λογοτεχνίας" και της "Εταιρίας Kάλεβάλα". Εργάζεται από το 1985 στο Φινλανδικό Iνστιτούτο Aθηνών.

H Ελληνίδα μεταφράστρια Μαρία Μαρτζούκου τιμήθηκε για το 2011 με το Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης για ξένο μεταφραστή που απονέμει κάθε χρόνο το Υπουργείο Πολιτισμού της Φινλανδία. Η Μαρία Μαρτζούκου παρέλαβε το βραβείο πριν από λίγες μέρες στο Ελσίνκι από τα χέρια του Υπουργού Πολιτισμού και προέδρου του Συνασπισμού της Αριστεράς Πάαβο Άρχιμακι με τα λόγια του Σεφέρη: «Ανήκω σε μια χώρα μικρή. Ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού του, τη θάλασσα, και το φως του ήλιου».

sotiris-trivizas

 

Ο Σωτήρης Τριβιζάς γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1960. Σπούδασε φιλολογία και δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη. Έγραψε ποιήματα, μελέτες και δοκίμια και μετέφρασε Ιταλούς και Ισπανούς ποιητές και πεζογράφους. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού "Πόρφυρας". Ποιητικές συλλογές: "Το κελυφος", 1982, "Κίβδηλο φεγγάρι", 1984, "Βίος ασωμάτων και άλλα ποιήματα", 1991, "Τραγούδια από τον Λόρκα", 2002.
 

 

 

Χαρακτηριστικά

Μαρία Μαρτζούκου

Σωτήρης Τριβιζάς

978-960-219-182-8
86
Ανθολογία
14x21 εκ.
Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Επικοινωνία

Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Λεωφ. Βουλιαγμένης 76
16777 Ελληνικό
E-mail: info@kalendis.gr
Τηλέφωνα: 210.96.38.790
                  210.36.01.551
Fax :          210.96.38.791

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook

fb iconLog in with Facebook