Ο δρόμος της ελπίδας

Ο δρόμος της ελπίδας

-10%12,60 € το καθένα
+
  • Περιγραφή
  • Χαρακτηριστικά
  • Σχόλια
  • Εισαγωγή σχολίου

«Το να θεραπεύεις το σώμα είναι χωρίς αμφιβολία θεμελιώδες, αλλά το να επαγρυπνείς ώστε να μην πληγώσεις την ψυχή είναι εξίσου σημαντικό. Κατά την άποψή μου, αυτό ακριβώς σημαίνει ''είμαι γιατρός'', ο λόγος για τον οποίο έγραψα το συγκεκριμένο βιβλίο».

Ο Δρ Νταβίντ Καγιάτ καταθέτει την εμπειρία του και τη μεθοδολογία που ακολουθεί κατά τον πολυετή δρόμο του στην ιατρική και στη μάχη ενάντια στον καρκίνο. Στο βιβλίο του διαβάζουμε ενδιαφέροντα περιστατικά και μεταφερόμαστε, σχεδόν κινηματογραφικά, στην ατμόσφαιρα του νοσοκομείου μέσα από μια αφήγηση γεμάτη αμεσότητα, επικοινωνία, όπου δεν εμφιλοχωρεί η νοσηρότητα αλλά η ακρίβεια και ο ρεαλισμός: το βίωμα και η αλήθεια ενός επιστήμονα στην υπηρεσία του Ανθρώπου.

Το βιβλίο αποτελεί μια εκ βαθέων εξομολόγηση-στοχασμό για τη ζωή και τον θάνατο, για την ελπίδα και την απελπισία. Η ματιά του γιατρού και πάνω απ' όλα ουμανιστή Νταβίντ Καγιάτ είναι καθαρή, ο λόγος του ειλικρινής και το βλέμμα του καθησυχαστικό για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που έρχεται αντιμέτωπη με την οδύνη. Παράλληλα, Ο δρόμος της ελπίδας αποτελεί ένα χρήσιμο ανάγνωσμα για τους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο αλλά και όσους είναι κοντά τους, παρέχοντας στους μεν πρώτους συναισθηματική υποστήριξη, βοηθώντας τους δεύτερους να κατανοήσουν κυρίως τον άνθρωπο που πονά.

Από τις εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Νταβίντ Καγιάτ Η Σωστή Αντικαρκινική Διατροφή (2013) που γνώρισε μεγάλη εκδοτική επιτυχία.
Το βιβλίο μεταφράστηκε σε 12 γλώσσες και έγινε bestseller διεθνώς. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της ελληνικής έκδοσης διατίθενται στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

 

david-khayat2Ο ΝΤΑΒΙΝΤ ΚΑΓΙΑΤ (David Khayat, γεν. στις 27 Αυγούστου του 1956 στο Sfax, της Τυνησίας) είναι διακεκριμένος Γάλλος ογκολόγος. Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας του νοσοκομείου Πιτιέ-Σαλπετριέρ στο Παρίσι, από το 1990, είναι επίσης καθηγητής της ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο Πιερ και Μαρί Κιουρί, καθώς και επίκουρος καθηγητής στο Ιατρικό Κέντρο MD Anderson στο Χιούστον του Τέξας, στις ΗΠΑ. Έχει εκλεγεί μέλος του συμβουλίου της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας, έχει οργανώσει τη Διάσκεψη Κορυφής της UNESCO, με θέμα την αντιμετώπιση του καρκίνου, είναι εμπνευστής της Χάρτας του Παρισιού, εναντίον του καρκίνου, και Διευθυντής του Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου (Απρίλιος 2004-Σεπτέμβριος 2006). Σήμερα είναι Επίτιμος Πρόεδρος του συγκεκριμένου Ινστιτούτου. Ο Νταβίντ Καγιάτ είναι δημιουργός και Διευθυντής του Ιδρύματος AVEC, αναγνωρισμένου ως ιδρύματος κοινής ωφελείας από το 2013. Είναι επίσης σύμβουλος και συνεργάτης του προγράμματος LEED της OCDE, μέλος του Συμβουλίου της INSERM και ανάδοχος του προγράμματος «Envie d' Agir» του Υπουργείου Νεότητας. Συμμετέχει στο πρόγραμμα «Educational Program Committee of American Society of Clinical Oncology» και «Clinical Research Committee of American Association for Cancer Research». // Είναι μέλος συντακτικής επιτροπής ιατρικών περιοδικών, τόσο στη Γαλλία όσο και διεθνώς, και συντάκτης σε δύο από τις μεγαλύτερες αμερικανικές ιατρικές επιθεωρήσεις, την Journal of Clinical Oncology και την Cancer. Παράλληλα με τις επιστημονικές ασχολίες του, ο Νταβίντ Καγιάτ είναι συγγραφέας πολυάριθμων λογοτεχνικών έργων και δοκιμίων, καθώς και συνδημιουργός δύο τηλεοπτικών ταινιών και ενός θεατρικού έργου. // Στο εξωτερικό, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην αμερικανική ήπειρο, έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις: Αξιωματικός του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής (2007), Αξιωματικός του Εθνικού Τάγματος Αξίας (2004), Αξιωματικός των Φοινίκων της Ακαδημίας (2011). Το 2011, αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ηρακλείου, στην Κρήτη, και του απονεμήθηκε το βραβείο «Ιπποκράτης» στο νησί της Κω. // Ένθερμος υποστηρικτής της «ιατρικής αλήθειας και ηθικής» και ουμανιστής, ο Νταβίντ Καγιάτ εργάζεται άκοπα και με αφοσίωση για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο, για τις συνθήκες νοσηλείας τους στα νοσοκομεία, καθώς και για την αναζήτηση καινούργιων αποτελεσματικών θεραπειών της ασθένειας.


 

Έχοντας επιλέξει να στέκεται στο πλευρό των ασθενών του, ο ογκολόγος David Khayat είναι ένας από τους πιο αρμόδιους να εξηγήσει πώς μπορεί κανείς να οχυρωθεί απέναντι στον καρκίνο.

 

Πάρης Κορμαρής, περ. Εικόνες

 

 

Ο διεθνούς φήμης επιστήμονας Δρ. Νταβίντ Καγιάτ στο πλευρό του συλλόγου φίλων παιδιών Ελπίδα, στην Αθήνα για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου για τον καρκίνο (φωτό).
eirinika.gr - 9 Μαΐου 2014

 

Ο διάσημος ογκολόγος Νταβίντ Καγιάτ μας δείχνει έναν καλύτερο δρόμο στην πάλη για την ασθένεια. [...] Το πόνημα του καθηγητή Καγιάτ, το οποίο αναμφίβολα πρέπει να διαβαστεί από όλους τους ογκολόγους και τους φοιτητές Ιατρικής, μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως βάλσαμο για τους αρρώστους και τους συγγενείς τους.
Ιωάννα Σουφλέρη, Το Βήμα


Κριτική στο alithia.com.cy 26/03/2014

 

Από έναν διαπρεπή ογκολόγο, ένας στοχασμός, αρκετά προσωπικός, πάνω στην ιατρική και απέναντι στον άνθρωπο, όπως και στο «γιατί» των ασθενών.

PSYCHOLOGIES

Συχνά κατηγορούν τους Γάλλους γιατρούς ότι δεν συμπάσχουν με τους ασθενείς τους. Ο καθηγητής Καγιάτ τους διαψεύδει κατηγορηματικά.

PRESSE

Αυτή η ευαίσθητη και ανθρωπιστική μαρτυρία ξαναδίνει, με ευγενή τρόπο, ελπίδες στην ιατρική εγγύτητα.

PELERIN

 

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ

Χαρακτηριστικά

Νταβίντ Καγιάτ

Μαρία Γαβαλά
978-960-219-298-6
272
Ευ Ζην
14x21 εκ.
Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Επικοινωνία

Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Λεωφ. Βουλιαγμένης 76
16777 Ελληνικό
E-mail: info@kalendis.gr
Τηλέφωνα: 210.96.38.790
                  210.36.01.551
Fax :          210.96.38.791

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook

fb iconLog in with Facebook