Αγάπη-Επιθετικότητα-Κατάθλιψη

Αγάπη-Επιθετικότητα-Κατάθλιψη

-10%12,60 € το καθένα
Δεν υπάρχει απόθεμα
  • Περιγραφή
  • Χαρακτηριστικά
  • Σχόλια
  • Εισαγωγή σχολίου

 

Αγάπη-Επιθετικότητα-Κατάθλιψη

Ανακτώντας την ελευθερία και την υγεία

Όλοι γνωρίζουμε την αρχή της ευλυγισίας: το κατάρτι ενός πλοίου λυγίζει, γι' αυτό και δεν σπάει. Μετά από μια καταιγίδα, το ευλύγιστο καλάμι επανέρχεται στη θέση του, ενώ το ισχυρό δέντρο κείτεται ξεριζωμένο στο έδαφος.

Αυτή η αρχή διέπει και τους ανθρώπους. Εκείνοι που είναι ικανοί να αντιδρούν με ευελιξία στους κανόνες και στις προσδοκίες των άλλων είναι καλύτερα εξοπλισμένοι στις συχνές θύελλες της κοινωνίας μας.

Πολλοί άνθρωποι έχουν περιέλθει σε ακαμψία λόγω των κανόνων της κοινωνίας. Δεν ζουν πλέον σε επαφή με τον εσωτερικό τους κόσμο, με βάση τα συναισθήματά τους, αλλά σύμφωνα με τη θέση τους στην κοινωνία και τους κανόνες της, οπότε καθορίζονται αντίστοιχα από μοντέλα κοινωνικών προσδοκιών που τους επιβάλλουν οι άλλοι ή ο εαυτός τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν άκαμπτοι και τελικά να αποξενωθούν από τον εαυτό τους. Δεν έχουν κινητικότητα πλέον, δεν λυγίζουν απέναντι σε αυτό που τους συμβαίνει. Αντιστέκονται ώσπου κάποια στιγμή ραγίζουν ή σπάνε.

Οι σκέψεις αυτές οδήγησαν τον Δρ Μπράου σε μια νέα προσέγγιση της ανθρώπινης ύπαρξης, της ασθένειας και της υγείας της, της λειτουργικότητας και της δυσλειτουργικότητάς της. Ήταν το αφετηριακό σημείο ενός θεμελιώδους τρόπου σκέψης που αποτελεί τη βάση της θεραπευτικής του, η οποία, εκκινώντας ένα πολύ ευρύτερο πεδίο, προχωρά πέρα από τον κόσμο της παραδοσιακής ιατρικής που βασίζεται μόνο στη γνώση. Ο Νικ Μπράου, ως άνθρωπος, γιατρός και παρατηρητής του περιβάλλοντος, επέλεξε μία διαφορετική και δημιουργική προσέγγιση: έναν συνδυασμό γνώσης και συναισθημάτων.

Στο βιβλίο του Αγάπη-Επιθετικότητα-Κατάθλιψη περιγράφει τη βάση του καθετί που έχει ζωή και πραγματεύεται τα συναισθήματα. Εστιάζοντας στην ψυχή, πρόθεση του συγκεκριμένου βιβλίου είναι να συμβάλει στη συναισθηματική κινητοποίηση του αναγνώστη ή, αν οι περιστάσεις έχουν περιορίσει τη συναισθηματική του ανάπτυξη, στην ανάκτηση του επιπέδου αυτού και στην ισχυροποίησή του, ώστε να το χρησιμοποιήσει προληπτικά ή θεραπευτικά απέναντι στην ασθένεια. Μπορεί ακόμα να υπηρετήσει την πρόληψη ή τη θεραπεία της δυστυχίας, του φόβου, της επιθετικότητας και άλλων αρνητικών συναισθημάτων. Ο Νικ Μπράου με απλό και κατανοητό τρόπο βοηθά τους αναγνώστες να ανακαλύψουν το σημαντικό αλλά και θεραπευτικό ρόλο του συναισθήματος, εξηγώντας ότι το θεμέλιο της ζωής και του ανθρώπου είναι το να αισθάνεται.

 

Ο ΝΙΚ ΜΠΡΑΟΥ (Niek Brouw) γεννήθηκε στη Χάγη το 1943. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Λέιντεν. Από το 1971 έως το 1977 πραγματοποίησε προηγμένες έρευνες στους τομείς της Κυτταρικής Βιολογίας και της Πειραματικής Ιστολογίας. O Δρ Μπράου διαθέτει σημαντικό έργο όσον αφορά την έρευνα, την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία της σωματικής και συναισθηματικής ανισορροπίας, με βάση την τρέχουσα συμπεριφορά, τη φυσική-σωματική δομή και το ιστορικό των ασθενών.

Το έργο του έχει πολύ μεγάλη απήχηση στην Ολλανδία, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στην επίλυση μιας ευρείας ποικιλίας χρόνιων και δυσεπίλυτων σωματικών και συναισθηματικών ανισορροπιών. Διδάσκει τη θεραπευτική του προσέγγιση σε ομάδες ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας σημαντική βοήθεια στην προσωπική ανάπτυξη και στην εξέλιξη του ατόμου.

Το βιβλίο του Αγάπη, επιθετικότητα, κατάθλιψη έχει μεταφραστεί επίσης στα αγγλικά, στα γερμανικά και στα πολωνικά.

 


Δείτε το δελτίο τύπου εδώ

Χαρακτηριστικά

Νικ Μπράου

Σταύρος Νικολάου
978-960-219-314-3
256
14x21 εκ.
Λίστα με όλα τα σχόλια:

ΦΟΙΒΟΣ ΑΒΟΥΡΗΣ

2014-09-27 14:00

....περιπου 15 χρονια τωρα, ακολουθω την γνωση του Νικ μεσω των εργαστηριων που γινονται απο ανθρωπους που εχουν διδαχτει απο τον ιδιο...ολ αυτα τα χρονια, βημα-βημα ,εμαθα μαλλον μαθαινω,πως ειναι να ζεις ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ......(μην βιαστητε να το σχολιασετε.....καπως......τουλαχιστον οχι μεχρι να δειτε οτι στη ζωη σας, δεν κρυβεστε πισω απο το δαχτυλο σας)......ειναι μαγικο να κανεις ΕΠΑΦΗ με την ουσια ολων αυτων που μας συμβαινουν καθημερινα.....αυτο μπορει να γινει μονο αν ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ............................ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ.....η νομιζουμε πως νοιωθουμε.........τελος παντων......γι αυτους που βλεπουν τη ζωη να μπλοκαρει κ εχουν ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ να κανουν κατι, το βιβλιο του Νικ ειναι ενα εξαιρετικο εργαλειο...μια αρχη...........

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Επικοινωνία

Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Λεωφ. Βουλιαγμένης 76
16777 Ελληνικό
E-mail: info@kalendis.gr
Τηλέφωνα: 210.96.38.790
                  210.36.01.551
Fax :          210.96.38.791

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook

fb iconLog in with Facebook