Ο Παλιάτσος και η Ανεμώνη

Ο Παλιάτσος και η Ανεμώνη

-10%12,60 € το καθένα
+
  • Περιγραφή
  • Χαρακτηριστικά
  • Σχόλια
  • Εισαγωγή σχολίου

Μια φορά κι έναν καιρό στου βυθού τις πολιτείες ζούσε ένα μικρό ψάρι που το 'λεγαν Παλιάτσο. Φορούσε μια λιβρέα με κόκκινες και κίτρινες ρίγες, ένα πράσινο ημίψηλο στο κεφάλι και έπαιζε πολύ όμορφα το γιουκαλίλι του. Γύριζε σε κάθε γωνιά του βυθού κι έψαχνε για την αγάπη τραγουδώντας τη γλυκά, τρυφερά και τόσο αισθηματικά που έκανε τις ευαίσθητες καρδιές να ραγίσουν.
Ο μικρός Παλιάτσος αναζητούσε την αληθινή αγάπη στα ρηχά και στα βαθιά. Στις θαλασσινές σπηλιές και στα μυθικά περιβόλια του βυθού. Στις πολύχρωμες κοραλλένιες πολιτείες και στις φωτεινές στράτες του ήλιου και του φεγγαριού.
Έψαχνε, έψαχνε ακούραστα για την αληθινή αγάπη μέσα σε ένα βυθό πανέμορφο, μα εχθρικά πλασμένο...
Ώσπου μια μέρα, αντίκρισε την Ανεμώνη, ένα λουλουδόψαρο που έσταζε δηλητήριο! Είναι δυνατή όμως η αγάπη δύο αταίριαστων πλασμάτων και πώς θα καταφέρει τελικά να βρεθεί ο Παλιάτσος στην αγκαλιά της Ανεμώνης;

Η Ελένη Πριοβόλου διηγείται την περιπέτεια και τη χαρά της αναζήτησης της αληθινής αγάπης. Ευαισθησία, γλυκά συναισθήματα και η ομορφιά της αγάπης πλημμυρίζουν την ιστορία που, με πρωταγωνιστές δύο τρυφερά πλάσματα και σκηνικό το μαγευτικό κόσμο του βυθού, ζωγραφισμένο παραμυθένια από την Κατερίνα Βερούτσου, θα γοητεύσει τους μικρούς αναγνώστες από 4 ετών και άνω.
Μια όμορφη αφήγηση που μαγεύει τα αυτιά αλλά και την καρδιά όλων.

 

eleni-priovolouΗ  Ε Λ Ε Ν Η  Π Ρ Ι Ο Β Ο Λ Ο Υ κατάγεται από το Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας, όπου έζησε και τα παιδικά της χρόνια. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σήμερα ζει στην Αθήνα. Εκτός από τη λογοτεχνία για ενηλίκους, ασχολείται με την παιδική και νεανική λογοτεχνία, το παιδικό θέατρο και το παραμύθι. Επίσης έγραψε το σενάριο της τηλεοπτικής παιδικής σειράς Η καραβέλα του ουρανού για την ΕΤ2. Το 2009 απέσπασε το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Μεγάλα Παιδιά του περιοδικού Διαβάζω για το βιβλίο της Το σύνθημα, ενώ το 2010, το μυθιστόρημά της Όπως ήθελα να ζήσω κέρδισε το Βραβείο Αναγνωστών. Από τις εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της για παιδιά Ο τρυφεράκανθος και το εφηβικό μυθιστόρημα Μαζί.

 

Η Ελένη Πριοβόλου επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο Ευηνοχωρίου.
aixmi-news.gr 

Ένα παραμύθι της Ελένης Πριοβόλου γεμάτο… αγάπη. Γεμάτο από εκείνη τη σπίθα και την ελπίδα που όλοι ή περισσότεροι νέοι έχουν στη ζωή τους. Να κυνηγήσουν τ' όνειρο, το άπιαστο και το ακατόρθωτο, αψηφώντας τον κίνδυνο, τις συμβουλές και τα εύκολα μονοπάτια. Ένα παραμύθι με τη μαγεία του βυθού και την αιώνια μάχη και υπεροχή των δυνατών απέναντι στους πιο μικρούς και αδύναμους. [...] Ένα παραμύθια εικονογραφημένο από την Κατερίνα Βερούτσου με όλα τα χρώματα του… βυθού, της αγάπης και της ομορφιάς της απλότητας.
Ένα παραμύθι γεμάτο αγωνία, έκπληξη και αποκορύφωση συναισθημάτων.
Ελένη Μπετεινάκη

 

Ευτυχώς, όταν η μαγεία του παραμυθιού συναντά την αλήθεια της φύσης, κάνει τα πιο απρόσμενα θαύματα!
Λιάνα Δανεζάκη

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ

Χαρακτηριστικά

Ελένη Πριοβόλου

Κατερίνα Βερούτσου
978-960-219-320-4
6+
32
Παραμύθι
21x29 εκ.
Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Επικοινωνία

Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Λεωφ. Βουλιαγμένης 76
16777 Ελληνικό
E-mail: info@kalendis.gr
Τηλέφωνα: 210.96.38.790
                  210.36.01.551
Fax :          210.96.38.791

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook

fb iconLog in with Facebook