Το νησί της χαράς

Το νησί της χαράς

-10%14,40 € το καθένα
+
  • Περιγραφή
  • Χαρακτηριστικά
  • Σχόλια
  • Εισαγωγή σχολίου

Το Νησί της Χαράς φτιάχτηκε για τα παιδιά. Εκεί τα κλάματα γίνονται γέλια και οι λύπες χαρές. Τα λουλούδια έχουν αλλιώτικα χρώματα. Τα τριαντάφυλλα είναι μοβ.

Οι μαργαρίτες πράσινες και οι παπαρούνες μπλε. Μα το πιο μαγικό απ' όλα είναι ότι στο Νησί της Χαράς η άνοιξη δεν τελειώνει ποτέ!

Ποιος όμως και γιατί θέλει να εξαφανίσει το νησί και μαζί με αυτό τη χαρά των παιδιών; Τη λύση θα τη βρει μονάχα ο Ασηλάμπα Ντελασύ!

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς Οι περιπέτειες του Ασηλάμπα Ντελασύ, με ήρωα έναν ξεχωριστό γίγαντα, τον καλόψυχο και αγαθό Ασηλάμπα που δεν έλεγε ποτέ όχι σε κανέναν.

Η Μαριβίτα Γραμματικάκη αφηγείται τη δεύτερη ιστορία του γίγαντα Ασηλάμπα, προσφέροντας έναν πλούτο μηνυμάτων στους μικρούς αναγνώστες. Από τη θεατρική αφήγηση και τον χαρούμενο, μελωδικό τόνο της γλιστρούν αβίαστα και με φυσικότητα οι σπουδαίες έννοιες της προσφοράς, της ευγένειας, της αλληλεγγύης, αλλά και η σημασία της χαράς και του παιχνιδιού για το παιδί.

Η εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου, που ταξιδεύει τους μικρούς αναγνώστες στο νησί της φαντασίας, καθώς και το cd, σε μουσική του Νίκου Ξανθούλη, που συνοδεύει την έκδοση, τους μυεί στην ομορφιά της τέχνης και της μουσικής.

Μαριβίτα ΓραμματικάκηΗ ΜΑΡΙΒΙΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ γεννήθηκε στα Χανιά. Έχει σπουδάσει Βιόλα με υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη της Ισμήνης Κάρτερ, απ' όπου πήρε το δίπλωμά της το 1986 με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Το 1983 διορίστηκε στην ορχήστρα του Γ΄ Προγράμματος της ΕΡΤ. Το 1993 έγινε μόνιμη μουσικός στην Ορχήστρα της Λυρικής σκηνής. Διδάσκει στο Αττικό Ωδείο.
Παράλληλα με τη μουσική της πορεία, ασχολήθηκε από το 1983 μέχρι το 1990 με την έρευνα και τη συγγραφή κειμένων παιδικών εκπομπών για την Ελληνική Τηλεόραση δίπλα στη Φραγκίσκη Καρόρη και έκανε επίσης την παρουσίαση της εκπομπής «Ο κόσμος της Μουσικής». Έχει γράψει τα εξής παραμύθια για παιδιά: «Το νησί της Αρμονίας» (εκδ. Success Dynamics), «Ο Ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα» (εκδ. Διάπλαση), «Το μπλε κοχύλι» (εκδ. Καλέντη), «Το αστέρι του γίγαντα» (εκδ. Καλέντη) και το «Μαγικό βιολί» (εκδ. Καλέντη), το οποίο παρουσιάστηκε ως θεατρικό-μουσικό έργο για παιδιά τον Μάιο του 2011 στη Λυρική Σκηνή και συνάντησε μεγάλη επιτυχία. Έχει ολοκληρώσει τέσσερις κύκλους σεμιναρίων δημιουργικής γραφής στο ΕΚΕΒΙ για παραμύθι, διήγημα και θέατρο. Τον Οκτώβριο του 2010 δημιούργησε το βιωματικό εργαστήρι παραμυθιού «Παραμύθι ν' αρχινήσει» και διδάσκει σε μαθητές δημοτικού, αλλά και σε εκπαιδευτικούς την τέχνη του παραμυθιού και της μουσικής ως μέσο θεραπείας, επικοινωνίας και δημιουργίας.


Η προσφορά, η αλληλεγγύη, το γέλιο των παιδιών διατρέχουν ολόκληρο το κείμενο, που το κυβερνά ένας αέρας ελευθερίας και καλοσύνης, όμοιος με αυτόν που κυβερνά την καρδιά του Ασηλάμπα Ντελασύ. Ο αγαθός γίγαντας, που γνωρίσαμε στο πρώτο βιβλίο της σειράς, «Το Αστέρι του Γίγαντα» είναι αυτός που θα βρει τη λύση και θα δώσει ξανά λάμψη και δύναμη στον κόσμο του και θα χαρίσει σε μας την ελπίδα αλλά και αμέτρητες αφορμές για σκέψεις.
Η Κατερίνα Βερούτσου αναδεικνύει την ποιητική του λόγου σε αυτή την τόσο προσεγμένη, από κάθε άποψη, έκδοση.
 

Λιάνα Δανεζάκη, kosvoice.gr


Η εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου είναι εξαιρετική! Από το εξώφυλλο δημιουργεί στον αναγνώστη χιλιάδες συναισθήματα με τις εικόνες της για το νησί της φαντασίας.
Το βιβλίο συνοδεύεται από
cd σε μουσική του Νίκου Ξανθούλη. Οι στίχοι είναι ρυθμικοί και η μουσική κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Έτσι τα παιδιά που το διαβάζουν έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αφήγηση με θεατρικό αλλά και με μουσικό τρόπο. Οι περιπέτειες του Ασηλάμπα συνεχίζουν να γεμίζουν τα μάτια μας, τα αυτιά και την ψυχή μας!
 

elpinex.com

 

Ένα υπέροχο παραμύθι της Μαριβίτας Γραμματικάκη, γεμάτο μουσική του Νίκου Ξανθούλη και μοναδικές εικόνες από την Κατερίνα Βερούτσου. Μια ιστορία γραμμένη με λυρισμό για εκείνα τα όνειρα που έρχονται συχνά τις νύχτες και φέρνουν τρόμο, ανησυχία, κλάμα και αϋπνία.
Ελένη Μπετεινάκη

 

Δείτε το Δελτίου Τύπου εδώ.

Χαρακτηριστικά

Μαριβίτα Γραμματικάκη

Κατερίνα Βερούτσου
Νίκος Ξανθούλης
978-960-219-324-2
6+
40
22x31 εκ.
Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Επικοινωνία

Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Λεωφ. Βουλιαγμένης 76
16777 Ελληνικό
E-mail: info@kalendis.gr
Τηλέφωνα: 210.96.38.790
                  210.36.01.551
Fax :          210.96.38.791

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook

fb iconLog in with Facebook