Περιβαλλοντική Επιστήμη,Ηθική και Εκπαίδευση

Περιβαλλοντική Επιστήμη,Ηθική και Εκπαίδευση

-10%13,50 € το καθένα
+
  • Περιγραφή
  • Χαρακτηριστικά
  • Σχόλια
  • Εισαγωγή σχολίου

Τι είδους Περιβαλλοντική Εκπαίδευση προσφέρεται σήμερα στο ελληνικό σχολείο; Ποια είναι η σχέση της με τις Φυσικές Επιστήμες και την Περιβαλλοντική Επιστήμη; Ποια Ηθική και Φιλοσοφία πρεσβεύει; Με ποιες μεθόδους υλοποιείται; Τι δείχνουν οι έρευνες για τις αντιλήψεις υποψηφίων και εν ενεργεία εκπαιδευτικών σε θέματα Φυσικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών; Ποιες προτάσεις διατυπώνονται διεθνώς για την εισαγωγή της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της Περιβαλλοντικής Επιστήμης στην εκπαίδευση εκπαιδευτικών; Τι δείχνει η ιστορική ανασκόπηση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα; Τι έχει προσφέρει μέχρι σήμερα η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στους μαθητές και στο ελληνικό σχολείο γενικότερα;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα στα οποία προσπαθεί να δώσει απαντήσεις το παρόν βιβλίο. Κι αν σε κάποια ερωτήματα οι απαντήσεις δεν είναι μονοσήμαντες, αυτό τονίζει την αναγκαιότητα συνέχισης του διαλόγου στη χώρα μας γύρω από τα σχετικά θέματα. Εξάλλου, το βιβλίο αυτό, παρότι απευθύνεται κυρίως στο εκπαιδευτικό κοινό, αφορά και κάθε ενεργό πολίτη που ενδιαφέρεται για τα θέματα περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

 

 

A. MandrikasΟ Αχιλλέας Μανδρίκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1987 και είναι Σχολικός Σύμβουλος από το 2009. Έχει μεταπτυχιακό στις Φυσικές Επιστήμες (2006) και διδακτορικό στη διδασκαλία Περιβαλλοντικών Επιστημών (2010). Υπηρέτησε στο ΚΠΕ Αργυρούπολης (2001-2004) και εκλέχθηκε στη ΔΕ του Παραρτήματος Αττικής της ΠΕΕΚΠΕ (2001-2005). Δίδαξε Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Περιβαλλοντικές Επιστήμες σε προπτυχιακούς φοιτητές του ΠΤΔΕ Αθηνών (2004-2015) και σε μετεκπαιδευόμενους εκπαιδευτικούς του ΜΔΔΕ (2007-2012). Συμμετείχε σε επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών, έχει κάνει εισηγήσεις σε συνέδρια και δημοσιεύσεις άρθρων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, διαθέτει εμπειρία από Θεματικά Δίκτυα ΠΕ και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού ΠΕ. Αυτό είναι το τρίτο του βιβλίο, στο οποίο συγκεντρώνει την προσωπική εμπειρία του από την ανάπτυξη της ΠΕ στην Ελλάδα.

 

Από τις Εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Κρυφό σχολειό.

 

 

 

 

Ένα βιβλίο συμπυκνωμένο από ένα πλήθος ερευνητικών, βιβλιογραφικών αναφορών και προγραμμάτων περιβαλλοντικών εφαρμογών που έρχονται να συμβάλλουν στην προσέγγιση του πεδίου συνάντησης που αναζητεί. Βιβλίο γραμμένο από «τα μέσα», με την έννοια ότι η προσέγγιση των θεμάτων με τα οποία καταπιάνεται ο συγγραφέας προκύπτει από την εμπλοκή του με αυτά στην πράξη.
Εκείνο δε που διατρέχει ως σταθερός άξονας ολόκληρο το βιβλίο, είτε μιλάει για περιβαλλοντικό, είτε για επιστημονικό αλφαβητισμό, είναι η προσήλωση του αφενός στην διεπιστημονική προσέγγιση πάντα και αφετέρου στην αντίληψη, ότι η γνώση και δη η επιστημονική, είναι η βάση για τις ορθότερες και πιο αποτελεσματικές επιλογές που καλούμαστε να πάρουμε για να πετύχουμε τις επιδιωκόμενες αλλαγές που χρειάζονται για τη λύση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. [...]
Επειδή το βιβλίο συμπυκνώνει ολόκληρη την εικοσιπεντάχρονη εμπειρία από την είσοδο της περιβαλλοντικής οπτικής στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, είναι χρήσιμο τόσο για τους εκπαιδευτικούς της πράξης, όσο και για φοιτητές των παιδαγωγικών τμημάτων.
Δέσποινα Σουβατζή, www.peekpemagazine.gr

 

Διαβάστε το δελτίο τύπου >>> εδώ

Χαρακτηριστικά

Αχιλλέας Μανδρίκας

978-960-219-996-1
280
14x21 εκ
Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Επικοινωνία

Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Λεωφ. Βουλιαγμένης 76
16777 Ελληνικό
E-mail: info@kalendis.gr
Τηλέφωνα: 210.96.38.790
                  210.36.01.551
Fax :          210.96.38.791

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook

fb iconLog in with Facebook