Ιατρικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό

Ιατρικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό

-10%23,40 € το καθένα
+
  • Περιγραφή
  • Χαρακτηριστικά
  • Σχόλια
  • Εισαγωγή σχολίου

 

Ο Μιχάλης Κυριακίδης κατέχει το δαιμόνιο της εκλαΐκευσης. […] «Το Ιατρικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό» του είναι κιβωτός απάσης ύλης, ιατρικής, νοσηλευτικής, φαρμακευτικής κ.λπ. Νομίζω πως χαρίζει στο ελληνικό κοινό για πρώτη φορά ένα τόσο ευρέος φάσματος λημμάτων εργαλείο γνώσης.

 

Κώστας Γεωργουσόπουλος [από τον Πρόλογο του Λεξικού]

 

Το «Ιατρικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό» φιλοδοξεί να καταστήσει τον αναγνώστη κοινωνό των γενικών ιατρικών εννοιών και των ειδικών θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και στα συχνά ή και λιγότερο συχνά νοσήματα από τα οποία μπορεί να προσβληθεί ο άνθρωπος.

Εκτός από την επιστημονικώς ορθή παράθεση των θεμάτων που περιέχει, στοχεύει παράλληλα στην κατανόηση εννοιών από μη μυημένους σε ιατρικούς όρους αναγνώστες. Περιέχει πλήθος στοιχείων από το σύνολο σχεδόν των ιατρικών θεμάτων που συμπεριλαμβάνονται στα κλασικά συγγράμματα των επιμέρους ειδικοτήτων της ιατρικής επιστήμης, προσφέροντας άμεση και σφαιρική πληροφόρηση. Στο λεξικό δίδεται χώρος σε απαραίτητες βασικές έννοιες βιολογίας, γενετικής, φυσιολογίας, βιοχημείας, μικροβιολογίας και αναπτύσσονται επαρκώς στοιχεία από την ανατομία του ανθρώπινου σώματος και τη φαρμακολογία. Επίσης συμπεριλαμβάνει ξενόγλωσση ονοματολογία που αφορά φαρμακευτικά σκευάσματα ή λέξεις και όρους που έχουν καθιερωθεί διεθνώς και σχετίζονται με αυτά.

Το «Ιατρικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό» αποτελεί ένα σύγχρονο ιατρικό σύγγραμμα με επιστημονική εγκυρότητα, το οποίο απευθύνεται πρωτίστως στο μη ειδικό-μη ιατρικό κοινό, προσφέροντας στον αναγνώστη τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα θέματα που τον ενδιαφέρουν με επιστημονική ακρίβεια.

 

kyriakidisΟ Μιχάλης Κ. Κυριακίδης είναι Καθηγητής Καρδιολογίας, Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Επιμελητής και Ερευνητής στο Τμήμα Καρδιολογίας του Νοσοκομείου Kings College του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου, Ερευνητής στο Τμήμα Καρδιολογίας του DukeUniversityMedicalCentre, N.C., στις ΗΠΑ, Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» και Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Λαϊκό». Έχει πλούσιο ερευνητικό επιστημονικό έργο, 480 δημοσιεύσεις, εκ των οποίων 301 σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και βιβλία, καθώς και περισσότερες από 1.200 αναφορές των ερευνητικών εργασιών στον διεθνή ιατρικό τύπο και σε ξενόγλωσσα βιβλία. Έχει γράψει επίσης τα βιβλία: «Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου» (1987), «Καρδιολογία» (2004), «Εις Υγείαν και Καλή Καρδιά» (2004) και «Καρδιολογία» (2006).

«Ο Μιχάλης Κυριακίδης κατέχει το δαιμόνιο της εκλαΐκευσης», Κώστας Γεωργουσόπουλος

 

Από την παρουσίαση του Ιατρικού Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού του καρδιολόγου Μιχάλη Κυριακίδη στον Πολυχώρο των Εκδόσεων Καλέντη (23.1.2017). 
Διαβάστε περισσότερα
Photo 1 Photo 2

Ο Μιχάλης Κυριακίδης στην εκπομπή Check-up

Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου πατήστε >>>> εδώ 

 

Χαρακτηριστικά

Μιχάλης Κ.Κυριακίδης 

978-960-219-998-5
504
14x21εκ
Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Επικοινωνία

Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Λεωφ. Βουλιαγμένης 76
16777 Ελληνικό
E-mail: info@kalendis.gr
Τηλέφωνα: 210.96.38.790
                  210.36.01.551
Fax :          210.96.38.791

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook

fb iconLog in with Facebook