Τα δεινοσαυράκια κυκλοφορούν με ασφάλεια

Τα δεινοσαυράκια κυκλοφορούν με ασφάλεια

-10%13,50 € το καθένα
+
  • Περιγραφή
  • Χαρακτηριστικά
  • Σχόλια
  • Εισαγωγή σχολίου

O Ντίκι και η Νίνα ξεκινούν για ένα νέο ταξίδι και μια μεγάλη περιπέτεια… Αυτή τη φορά τα δύο δεινοσαυράκια βρίσκονται στις λεωφόρους της πόλης και τα χάνουν βλέποντας τους ανθρώπους και τα αυτοκίνητα να τρέχουν βιαστικά. Θα συναντήσουν όμως το Ποδήλατο και ο φίλος τους θα αναλάβει να τους ξεναγήσει στους δρόμους και στους κανόνες του, μαθαίνοντάς τους πώς να κυκλοφορούν με ασφάλεια.

Ένα βιβλίο για την Κυκλοφοριακή Αγωγή, με δραστηριότητες, για παιδιά 4 ετών και άνω.

Οι συγγραφείς Ευαγγελία Σιαφαρίκα και Αναστασία Στασινοπούλου, καταθέτοντας την εκπαιδευτική τους εμπειρία, προσφέρουν ένα πλούσιο και ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο αποτυπώνεται με τρόπο εύληπτο αλλά και διασκεδαστικό από τη βραβευμένη εικονογράφο Σάντρα Ελευθερίου.

Από τις Εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορεί επίσης το πρώτο βιβλίο

με πρωταγωνιστές τα δύο δεινοσαυράκια, "Τα δύο δεινοσαυράκια γνωρίζουν τις γεύσεις της Ελλάδας" 

H ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ γεννήθηκε το 1966 στα Ιωάννινα και είναι Εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σπούδασε στη Σχολή Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης (1985) και μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  (Γενική Αγωγή, 2002). Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας – ΤΕΙ Δημόσιας Υγιεινής, από όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κατεύθυνση «Πρότυπα και Συμπεριφορές Υγείας – Προαγωγή Υγείας» το έτος 2010 και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, από όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κατεύθυνση «Επιστήμες της Αγωγής – Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση» το έτος 2011. Είναι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία οχτώ χρόνια εργάζεται ως Υπεύθυνη Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Από τη θέση αυτή έχει την ευκαιρία να σχεδιάζει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα και να συντονίζει την εφαρμογή τους σε σχολεία της αντίστοιχης περιφέρειας. Έχει  λάβει μέρος σε πολλές επιστημονικές συναντήσεις παιδαγωγικού ενδιαφέροντος με έμφαση στην εκπαίδευση για την Αγωγή Υγείας, που αφορούν την προσχολική και τη σχολική ηλικία, ενώ ανάλογες είναι και οι ανακοινώσεις της σε επιστημονικά συνέδρια καθώς και οι δημοσιεύσεις της σε συλλογικούς τόμους και εκπαιδευτικά περιοδικά.

 

Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα και είναι εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών από το οποίο αποφοίτησε το 1988. Πραγματοποίησε  τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Σπουδών τουΤΕΑΠΗ, απ’ όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην κατεύθυνση «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση». Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια εργάζεται ως Νηπιαγωγός στη Δημόσια Εκπαίδευση, όπου αναπτύσσει έντονη δράση σε προγράμματα Ομαλής Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό και σε Καινοτόμα Προγράμματα Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια και παιδαγωγικά σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Η ΣΑΝΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ζει και εργάζεται στη Λάρνακα. Σπούδασε γραφικές τέχνες και από το 2004 εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας εικονογράφος.  Το 2008 και το 2009 πήρε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό εικονογράφησης που προκήρυξε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου, ενώ το 2009 και το 2010 έλαβε το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.  Είναι η εικονογράφος που εκπροσωπεί την Κύπρο στην Τιμητική Λίστα του ΙΒΒΥ 2012. Παράλληλα ασχολείται και με τη συγγραφή όπου έχει επίσης βραβευτεί.  

 Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο Κυκλοφοριακής Αγωγής που ανεπιφύλακτα συστήνεται να αξιοποιήσουν όχι μόνο οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι των μικρών τάξεων αλλά και οι γονείς.
Οι συγγραφείς Ευαγγελία Σιαφαρίκα και Αναστασία Στασινοπούλου, εκπαιδευτικοί και οι δύο, γνωρίζοντας πολύ καλά την ιδιοσυγκρασία των νηπίων και των μικρών παιδιών, καταθέτουν την εκπαιδευτική τους εμπειρία και τις γνώσεις τους και επιτυγχάνουν εύστοχα με άμεσο και εύληπτο τρόπο να μιλήσουν στα παιδιά για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Δεν φοβίζουν, δεν κάνουν κήρυγμα και είναι ειλικρινείς. Έτσι, παίζοντας με τις λέξεις και τις έννοιες, αποτυπώνουν στο χαρτί με διασκεδαστικό τρόπο αυτά που πρέπει να γνωρίζει το παιδί για να κυκλοφορεί με ασφάλεια. Και το βιβλίο γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον, αφού καλεί τα παιδιά μέσω των δραστηριοτήτων, που εμβόλιμα μπαίνουν στο κείμενο, να πουν τη δική τους άποψη, να δημιουργήσουν και να πάρουν μέρος στην ανάγνωση. Ταυτόχρονα γίνεται διασκεδαστικό κι ευχάριστο χάρη στην πετυχημένη εικονογράφηση που η Σάντρα Ελευθερίου υπογράφει.

Μερκούριος Αυτζής, www.kosvoice.gr

Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου πατήστε εδώ

Χαρακτηριστικά

Αναστασία Στασινοπούλου

Ευαγγελία Σιαφαρίκα

Σάντρα Ελευθερίου
978-960-219-326-6
για παιδιά 4 ετών και άνω
48
21x29
Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Επικοινωνία

Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Λεωφ. Βουλιαγμένης 76
16777 Ελληνικό
E-mail: info@kalendis.gr
Τηλέφωνα: 210.96.38.790
                  210.36.01.551
Fax :          210.96.38.791

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook

fb iconLog in with Facebook