kambia

Η κάμπια η Μαριγώ που έκοψε το -γώ

-10%12,60 € το καθένα
+
  • Περιγραφή
  • Χαρακτηριστικά
  • Σχόλια
  • Εισαγωγή σχολίου

Η κάμπια η Μαριγώ δεν ήθελε να βρίσκεται στον αργό συρμό που ακολουθούσαν όλες οι κάμπιες. Δεν της άρεσε καθόλου η ρουτίνα, ούτε να σέρνεται. Εκείνη ήθελε να ανέβει ψηλά, όσο πιο ψηλά μπορούσε! Θαύμαζε όλα τα πλάσματα του ουρανού, έτσι ακολούθησε τη συμβουλή της πεταλούδας και έκοψε το -γώ από το όνομά της. Πιο ανάλαφρη πλέον η... Μαρί και με δύο φύλλα για φτερά, εγκατέλειψε τον συρμό και πέταξε στον ουρανό, πιστεύοντας ότι θα κερδίσει τον θαυμασμό και την αγάπη. Μάταια προσπαθούσε η σοφή κάμπια να τη μεταπείσει να επιστρέψει στη θέση της. Εκείνη πέταξε ψηλά με του ανέμου τα φτερά και η πτώση ήταν αναπόφευκτη. Ποιος θα βρεθεί όμως να τη βοηθήσει και να προσφέρει την αληθινή φιλία του στη Μαριγώ;

Ένα όμορφο παραμύθι για την εκπλήρωση των ονείρων, την απόκτηση εμπειριών, τον εγωισμό, την ταπεινότητα αλλά και για την κοινωνικοποίηση και την αξία της συνύπαρξης. Ένα βιβλίο απολαυστικό για τους μικρούς μας φίλους, με διασκεδαστικές εικόνες, θεατρικούς διαλόγους και πρόσωπα.

Απευθύνεται σε παιδιά από 4+.

Η Ελένη Πριοβόλου στο Αρσάκειο Πάτρας, με το βιβλίο της «Η κάμπια η Μαριγώ που έκοψε το –γώ»
Δείτε εδώ

Παρουσίαση από την Εύη Σαχινίδου – mamasnpapas.gr
Η κάμπια η Μαριγώ που έκοψε το -γώ!

eleni-priovolou

Η Ελένη Πριοβόλου κατάγεται από το Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας, όπου έζησε και τα παιδικά της χρόνια. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σήμερα ζει στην Αθήνα. Εκτός από τη λογοτεχνία για ενηλίκους, ασχολείται με την παιδική και νεανική λογοτεχνία, το παιδικό θέατρο και το παραμύθι. Επίσης έγραψε το σενάριο της τηλεοπτικής παιδικής σειράς Η καραβέλα του ουρανού για την ΕΤ2. Το 2009 απέσπασε το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Μεγάλα Παιδιά του περιοδικού Διαβάζω για το βιβλίο της Το σύνθημα, ενώ το 2010, το μυθιστόρημά της Όπως ήθελα να ζήσω κέρδισε το Βραβείο Αναγνωστών. Από τις εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της για παιδιά Ο τρυφεράκανθος και Ο παλιάτσος και η ανεμώνη, καθώς και το εφηβικό μυθιστόρημα Μαζί.

 

 

Ο Χρήστος Δήμος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κουτσελιό Ιωαννίνων. Ασχολήθηκε για μια δεκαετία με το κινούμενο σχέδιο και εργάστηκε στον χώρο της διαφήμισης. Έζησε στο Λονδίνο και συνεργάστηκε με τη Warner Bros για την παραγωγή της ταινίας Space Jam, ενώ έλαβε μέρος και σε άλλες κινηματογραφικές ταινίες κινουμένου σχεδίου. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ασχολήθηκε με την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου, που ήταν και το μεγάλο του όνειρο. Είναι ο υποψήφιος εικονογράφος της Ελλάδας για το Βραβείο Άντερσεν 2018.
Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 

Χαρακτηριστικά

Ελένη Πριοβόλου

Χρήστος Δήμος
978-960-594-030-0
4+
32
Παραμύθι
21x29
Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Επικοινωνία

Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Λεωφ. Βουλιαγμένης 76
16777 Ελληνικό
E-mail: info@kalendis.gr
Τηλέφωνα: 210.96.38.790
                  210.36.01.551
Fax :          210.96.38.791

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook

fb iconLog in with Facebook