gyalino_nhsi_final

Το γυάλινο νησί και οι πειρατές

-10%8,10 € το καθένα
+
  • Περιγραφή
  • Χαρακτηριστικά
  • Σχόλια
  • Εισαγωγή σχολίου

Ο πιο καλός μου φίλος είναι ένα μικρό δελφίνι. Μαζί του έζησα περιπέτειες που δεν τις βάζει ο νους σας. Με τα φτερά της φαντασίας ταξιδέψαμε στο γυάλινο νησί, ένα πολύτιμο πετράδι στην αγκαλιά της θάλασσας. Εκεί όλα ήταν γυάλινα, ακόμη και οι άνθρωποί του, που έβλεπες ό,τι έχουν στο μυαλό και στην καρδιά τους. Εκεί κατοικούσε και η Διάφανη, το πανέμορφο κρυστάλλινο κορίτσι, η ψυχή του γυάλινου νησιού. Μαζί έφτιαξαν έναν κόσμο γαλήνιο, ειρηνικό, όπως αυτόν που ονειρευόμαστε όλοι. Αλλά επειδή αυτός ο κόσμος ήταν γυάλινος, με το παραμικρό κινδύνευε να σπάσει. Και λίγο έλειψε να γίνει το κακό όταν ο φιλόδοξος ναύαρχος Τζαμάκης ύψωσε έναν συρμάτινο φράχτη φυλακίζοντας τους γυάλινους ανθρώπους, αλλά κι όταν οι πειρατές πήγαν να κλέψουν τη Διάφανη. Ευτυχώς έσωσε την κατάσταση η φτερωτή κρυστάλλινη γοργόνα που φύλαγε το γυάλινο νησί. Βοηθήσαμε όμως κι εμείς. Το δελφινάκι, εγώ κι ο ποιητής Τζίμπο βάλαμε το χεράκι μας και ο θαυμαστός γυάλινος κόσμος δεν έσπασε. Δεν έγινε θρύψαλα και κομμάτια κι έτσι μπορείτε να το επισκέπτεστε κι εσείς.

Πώς; Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας κι εκείνη θα σας οδηγήσει εκεί.

Με ασπρόμαυρα σκίτσα στο εσωτερικό του, περιπετειώδες, με χιούμορ, φαντασία αλλά και ρεαλισμό, το βιβλίο αφήνει τα παιδιά να ανακαλύψουν αβίαστα και χωρίς διδακτισμό, έναν ολόκληρο κόσμο μηνυμάτων: φιλία, εξοικείωση με τη φύση, αίσθηση της κοινότητας και του κοινού σκοπού, ο εσωτερικός κόσμος και η καθαρότητα των ανθρώπων κ.ά.

Μία απολαυστική περιπέτεια για τα φτερά που μας χαρίζει η θέληση και η φαντασία.

Έρση Δοξακοπούλου-ΝτουράκηΗ Έρση Δοξακοπούλου-Ντουράκη γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Αποφοίτησε από το Εθνικό Θέατρο και εργάστηκε ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις. Ασχολήθηκε επί είκοσι πέντε χρόνια με τη συγγραφή, σκηνοθεσία και παραγωγή τηλεοπτικών σειρών για παιδιά καθώς και παιδικών προγραμμάτων που προβλήθηκαν στην ΕΡΤ.

Η Έρση Δοξακοπούλου-Ντουράκη στην εκπομπή για παιδιά «Το Μουσικό Αερόστατο»
Ακούστε την εκπομπή εδώ.

Ευρηματικό, ευχάριστο, με μια τόσο χαριτωμένη γραφή που κερδίζει τον αναγνώστη, μικρό ή μεγάλο, από την πρώτη κιόλας γραμμή του. Ένα στολίδι!
Άννα Κωσταλλά, συγγραφέας

Η αγνότητα της σκέψης, η πίστη στις πεποιθήσεις μας και η δύναμη της φιλίας είναι κάποιες από τις αξίες που σκιαγραφούνται στο βιβλίο αυτό. […] Είναι ένα βιβλίο με διαχρονική αξία, γιατί μιλά για τα ιδανικά που τείνουν να εκλείψουν στη σημερινή κοινωνία. […] Με όμορφα, παιχνιδιάρικα και ασπρόμαυρα σκίτσα στο εσωτερικό του, η ιστορία αυτή βοηθά τα παιδιά να αντιληφθούν έναν ολόκληρο κόσμο γεμάτο σπουδαία μηνύματα που όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, πρέπει να έχουμε καλά φυλαγμένα μέσα μας, όπως η φιλία, ο σεβασμός προς τη φύση και τα πλάσματά της, η καθαρότητα των ανθρώπων και η αγάπη που πρέπει να χαρακτηρίζει μια κοινότητα ανθρώπων.
Εύη Σαχινίδου, mamasnpapasblog

Ένα αφήγημα, μία φαντασία, μία παραβολή. Ένας γοητευτικός τρόπος να μιλήσεις στα παιδιά για αξίες και ιδανικά. Υπάρχει η φιλία και η αλληλεγγύη που σου δίνουν φτερά. Υπάρχει η θέληση για το καλό που ξεπερνάει κάθε εμπόδιο. Η ύπαρξη της ελευθερίας και η έλλειψή της. Πάνω απ’ όλα, όμως, αυτό που ομορφαίνει ανθρώπους και περιβάλλον, έμψυχο και άψυχο, είναι η καλοσύνη και η αγνότητα της σκέψης. Όλα αυτά μέσα από εύληπτη πλοκή και συναρπαστική διήγηση. Ναι, υπάρχει και ο ποιητής που αναγνωρίζει και βοηθάει στην απελευθέρωση-λύτρωση.
Η Έρση Δοξακοπούλου-Ντουράκη μάς έδωσε ένα ακόμα βιβλίο για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Μακάρι να συνεχίσει να μας δίνει κι άλλα.
Ντίνος Οικονόμου, συγγραφέας

 

 

 

Δείτε το Δελτίο τύπου εδώ.

Χαρακτηριστικά

Έρση Δοξακοπούλου-Ντουράκη

Κωνσταντίνος Μήτσου
978-960-594-035-5
80
Λογοτεχνία Για Νέους
14x21 εκ.
Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Επικοινωνία

Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Λεωφ. Βουλιαγμένης 76
16777 Ελληνικό
E-mail: info@kalendis.gr
Τηλέφωνα: 210.96.38.790
                  210.36.01.551
Fax :          210.96.38.791

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook

fb iconLog in with Facebook