Η άσκηση Ζεν

Η άσκηση Ζεν

-10%11,01 € το καθένα
+
  • Περιγραφή
  • Χαρακτηριστικά
  • Σχόλια
  • Εισαγωγή σχολίου


Η πειθαρχία Ζεν πηγάζει από απέραντο σεβασμό προς τη ζωή.
Να μάθουμε το Ζεν σημαίνει να βρούμε τον εαυτό μας, να βρούμε τον εαυτό μας σημαίνει να ξεχαστούμε, να ξεχαστούμε σημαίνει να βρούμε την πρωταρχική μας φύση, τη γαλήνη.
Το βιβλίο αυτό περιέχει τη θεωρία και ασκήσεις για το Ζεν, γραμμένα με εκπληκτικό τρόπο.

taizen-desimaruΟ Ταϊζέν Ντεσιμάρου (Taishen Deshimaru) είναι Ιάπωνας δάσκαλος του Ζεν. Γιος Σαμουράι, πολέμησε στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και γλίτωσε την εκτέλεση την τελευταία στιγμή. Δραστηριοποιήθηκε έντονα για τη σωτηρία των πληθυσμών που είχαν πληγεί περισσότερο, κάτι που θα πλήρωνε με τη ζωή του. 
Όταν ο δάσκαλός του, Kodo Kawaki, πεθαίνοντας του ζήτησε να διαδώσει το Ζεν εκτός Ιαπωνίας, o Ντεσιμάρου ξεκίνησε για το Παρίσι, όπου με τον καιρό αναγνωρίστηκε ως ο επικεφαλής της Ζεν παράδοσης στην Ευρώπη.

Η πειθαρχία Ζεν πηγάζει από απέραντο σεβασμό προς τη ζωή. Να μάθουμε το Ζεν σημαίνει να βρούμε τον εαυτό μας, να βρούμε τον εαυτό μας σημαίνει να ξεχαστούμε, να ξεχαστούμε σημαίνει να βρούμε την πρωταρχική μας φύση, τη γαλήνη. Το βιβλίο αυτό περιέχει τη θεωρία και ασκήσεις για το Ζεν, γραμμένα με εκπληκτικό τρόπο.

Η ζωή του Taishen Deshimaru, του Ιάπωνα δασκάλου του Ζεν, υπήρξε συναρπαστική. Γιος Σαμουράι, πολέμησε στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και γλίτωσε την εκτέλεση την τελευταία στιγμή. Δραστηριοποιήθηκε έντονα για τη σωτηρία των πληθυσμών που είχαν πληγεί περισσότερο, κάτι που θα πλήρωνε με τη ζωή του.

Όταν ο δάσκαλός του, Kodo Kawaki, πεθαίνοντας του ζήτησε να διαδώσει το Ζεν εκτός Ιαπωνίας, o Deshimaru ξεκίνησε για το Παρίσι όπου με τον καιρό αναγνωρίστηκε ως ο επικεφαλής της Ζεν παράδοσης στην Ευρώπη.

Στο μικρό αυτό αλλά ιδιαίτερα μεστό βιβλίο, μπορεί κανείς να βρει (είτε αρχάριος είτε ασκείται καιρό) το απόσταγμα της διδασκαλίας του μεγάλου δασκάλου, καθώς και απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν σε οποιοδήποτε σημείο του Ζεν μονοπατιού.

Σε μια εποχή όπου καθετί ανατολικό μοιάζει να γίνεται πνευματική μόδα, το βιβλίο αυτό δίνει ουσιαστικές συμβουλές και οδηγίες για να εφαρμόσει κανείς στη ζωή του την πνευματικότητα του Ζεν.

Ένας αναγνώστης, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά το σημείο όπου ο Deshimaru δίνει τους Οχτώ Κανόνες για να γίνει κανείς σπουδαίος άνθρωπος, λέει: «Διαβάζοντας τους κανόνες μια-δυο φορές, αρχίζει κανείς να κατανοεί πως ο σπουδαίος άνθρωπος για τον οποίο γίνεται λόγος, μπορεί τελικά να είναι ο ίδιος...»
Δήμητρα Νικολαΐδου, περ. Άβατον

 

Χαρακτηριστικά

Ταϊζέν Ντεσιμαρου

Λήδα Παλλαντίου
978-960-219-053-1
339
Ψυχολογία
12x16,5 εκ.
Λίστα με όλα τα σχόλια:

2013-11-24 19:42

Πολύ καλό βιβλίο!!!

Test1

2013-11-24 19:55

kalo!

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Επικοινωνία

Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Λεωφ. Βουλιαγμένης 76
16777 Ελληνικό
E-mail: info@kalendis.gr
Τηλέφωνα: 210.96.38.790
                  210.36.01.551
Fax :          210.96.38.791

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook

fb iconLog in with Facebook