Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους

Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους

-10%14,68 € το καθένα
+
  • Περιγραφή
  • Χαρακτηριστικά
  • Σχόλια
  • Εισαγωγή σχολίου

Η ζωή του γινόταν κάθε μέρα όλο και πιο δύσκολη. Από τη δουλειά του τον έδιωξαν γιατί ήταν διαφορετικός. Από τα μαγαζιά τον έδιωχναν γιατί ήταν διαφορετικός. Στις συγκοινωνίες δεν τον δέχονταν γιατί ήταν διαφορετικός. Οι φίλοι του έπαψαν να τον κάνουν παρέα γιατί ντρέπονταν που ήταν διαφορετικός. Κι αυτός ρωτούσε τον εαυτό του: Τώρα πρόσεξαν ότι είμαι διαφορετικός; Πρέπει να γίνω ένας ίδιος μες στους ίδιους;

Ένα αντιρατσιστικό παραμύθι, με θέμα το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, που μιλά στην καρδιά μας.

 

Το βιβλίο τιμήθηκε με το Βραβείο Εικονογράφησης 2007 από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

nikolas-andrikopoulosΟ Νικόλας Ανδρικόπουλος γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Την τριετία 1973-76 σπούδασε γραφίστας στο Κέντρο Τεχνολογικών Εφαρμογών (Κ.Τ.Ε.) και εργάστηκε σαν ελεύθερος επαγγελματίας έως το 1996. Από το 1993 εμπλέκεται και με την εικονογράφηση παιδικού βιβλίου, όπου από τα επόμενα τρία χρόνια, ασχολείται εικαστικά και επαγγελματικά, σχεδόν αποκλειστικά με αυτήν. Έχει εικονογραφήσει από τότε 70 βιβλία κι έχει συγγράψει 8 από αυτά. Σε όλη την επαγγελματική του διαδρομή εικονογράφησε επίσης, περίπου 300 ευχητήριες κάρτες μεταξύ αυτών 3 της UNICEF και, περίπου 70 εξώφυλλα εφηβικών βιβλίων. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει παρουσιάσει δουλειά του σε 5 ατομικές. Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές .Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και, του Κύκλου του ελληνικού παιδικού βιβλίου.H «Χώρα με τους παράξενους ανθρώπους» πριν την «καληνύχτα»
Δείτε εδώ

«Ψάχνοντας την αποδοχή...» γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη
Διαβάστε την κριτική εδώ.

Ένα βιβλίο όλο χρώμα! Άσπροι, κόκκινοι, κίτρινοι και μπλε άνθρωποι, με κοινό παρελθόν και κοινούς στόχους, ταξιδεύουν πάνω σε ένα καράβι για ένα καλύτερο μέλλον... «Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους» είναι ένα θαυμάσιο αντιρατσιστικό παραμύθι που πραγματεύεται το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και την ξενοφοβία.
Δώρα Ανδρεαδάκη
Διαβάστε την κριτική εδώ.

Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και τις διαφορές που χωρίζουν τους ανθρώπους, ή μια ιστορία για τα κοινά σημεία, αυτά που ενώνουν τους κατοίκους του πλανήτη όπου κι αν ζουν. [...]

Ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο που μιλάει στις παιδικές ψυχές για δύσκολα θέματα:
ξενοφοβία, μετανάστευση, διαφορές, για να καταλήξει σε ένα ελπιδοφόρο κι αισιόδοξο μήνυμα. Όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, μπορούμε να βρούμε τρόπο να συνυπάρχουμε με αρμονία.

 

Η εικονογράφηση κάνει το βιβλίο ακόμα πιο προσιτό κι ενδιαφέρον για τα παιδιά, όπως και το κείμενο που είναι γραμμένο με χρώμα στη γραμματοσειρά, στα καίρια σημεία.

 

Φραντζέσκα Ρέβελα, kosvoice

 

Χαρακτηριστικά

Νικόλας Ανδρικόπουλος

Νικόλας Ανδρικόπουλος
978-960-219-187-3
6+
31
Παραμύθι
23x29 εκ.
Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Επικοινωνία

Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Λεωφ. Βουλιαγμένης 76
16777 Ελληνικό
E-mail: info@kalendis.gr
Τηλέφωνα: 210.96.38.790
                  210.36.01.551
Fax :          210.96.38.791

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook

fb iconLog in with Facebook