H Σχολή των Απλών

H Σχολή των Απλών

-10%10,80 € το καθένα
+
  • Περιγραφή
  • Χαρακτηριστικά
  • Σχόλια
  • Εισαγωγή σχολίου

Οι μάγισσες Άγνοια, Λήθη και Οκνηρία βρήκαν τον τρόπο να κυριαρχήσουν στο βασίλειο του πρίγκιπα Φωτεινού. Υποχρέωσαν τους ανθρώπους να στραφούν στην υπερβολική ανάλυση και στο στολισμό χάνοντας το σκοπό της ζωής τους. Οι εκπαιδευόμενοι στη μυστική Σχολή των Απλών ξέρουν ότι για να αποκατασταθεί η τάξη στο βασίλειο πρέπει να ενεργοποιηθεί και πάλι στις καρδιές των ανθρώπων η Λυδία λίθος, η μαγική πέτρα που θα τους κάνει να ξεχωρίζουν την αλήθεια από το ψέμα. Σύμφωνα με τους σοφούς, ο πρίγκιπας χρειάζεται να εκπαιδευτεί στη Θετική Δράση για να αναλάβει αυτή την επικίνδυνη αποστολή...

Η Θετική Δράση είναι ένα δοκιμασμένο πρόγραμμα αυτοβοήθειας, ειδικά σχεδιασμένο για το Νεοέλληνα, προσφέροντας ισχυρή, συμπαγή γνώση η οποία από μόνη της είναι ικανή να μας στρέψει στην Αριστοτέλεια μέση οδό και την ισορροπία σε καθετί. Απλοποιεί και τακτοποιεί τη ζωή μας. Αποκτούμε γαλήνη, αισθητήρες στη χαρά, αυτοεκτίμηση και ευγνωμοσύνη για ό,τι έχουμε. Είναι η μεταγνώση, η εμπειρία από τα λάθη της ανθρωπότητας. Είναι η ξεχασμένη γλώσσα των αναγκών και των συναισθημάτων, η γόνιμη γνώση που δημιουργεί τη διάθεση για να μεταβούμε από την παιδική στην ενήλικη στάση, δηλαδή να παρακάμψουμε τη διάλυση και τον πόλεμο και να συντονιστούμε με την ειρήνη, τη συνένωση. Αυτή η επιλογή είναι για το απώτερο καλό μας, καθώς μόνο εάν ενηλικιωθούμε ατομικά και συλλογικά, είναι δυνατόν να βγούμε από κάθε ατομική και κοινωνική κρίση.

 

Ειρήνη ΚριτσωτάκηΗ Ειρήνη Κριτσωτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1968. Είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας και νευρογλωσσικού προγραμματισμού N.L.P. Για αρκετά χρόνια συντονίζει ομάδες αυτογνωσίας. Είναι συνδημιουργός του προγράμματος αυτοβοήθειας Θετική Δράση με τον ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή Γιάννη Ραμπαλάκο. Από το 2009 εργάζονται μαζί, συντονίζοντας από κοινού ομάδες, οργανώνοντας ομιλίες, σεμινάρια και άλλες παρεμβάσεις σε φορείς, συλλόγους και στο γενικό πληθυσμό. Επίσης εργάστηκε στις δημόσιες σχέσεις εκδοτικών οργανισμών και στο ραδιόφωνο. Είναι Γενικός Γραμματέας του Ομίλου για την UNESCO KNOSOS. Γράφει μουσική, τραγούδια και παραμύθια. Εκτιμά τους εφήβους και πιστεύει ότι αυτοί μπορούν, αν το θελήσουν, να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο. Η Σχολή των Απλών είναι το πρώτο της βιβλίο για ενήλικες. Έχει γράψει επίσης τα βιβλία: Ο Καραγκιόζης, η Κοκκινοσκουφίτσα και ο κατηραμένος λύκος (Εκδόσεις Λιβάνη), Θέλω να Θυμάμαι (Εκδόσεις Μύστης), Η γοργόνα (Ενυδρείο Κρήτης, οικολογικό παραμύθι, DVD).«Η Σχολή των Απλών» της Ειρήνης Κριτσωτάκη είναι ένα βιβλίο γοητευτικό. Η γλώσσα του είναι ρέουσα, ξεκάθαρη, κατανοητή. Ενώ μιλά για την προαιώνια πάλη του καλού με το κακό, καταφέρνει να κρατήσει συναισθηματικά τον αναγνώστη προς την πλευρά του καλού. Η εμβάθυνσή της σε καθησυχάζει, σε ξεκουράζει, σε ανακουφίζει.
Όσο προχωρείς στις επόμενες σελίδες, μπαίνεις στη μαγεία παλιών, σχεδόν ξεχασμένων ηθικών αξιών: της αλήθειας, της εντιμότητας, του αληθινού σεβασμού. Όμως με διαλόγους που αποπνέουν φυσικότητα και λεπτοδουλεμένη γλώσσα, κατορθώνει να αποφύγει το διδακτισμό και το κήρυγμα, που συχνά καραδοκούν όταν αναλύουμε τέτοιες έννοιες.
«Η Σχολή των Απλών» είναι ένα βιβλίο δίσημο, ένα βιβλίο που διαβάζεται σε δυο επίπεδα: το ένα είναι η προσωπική μας ωφέλεια∙ τα διδάγματα που θα εμπεδώσουμε για τη δική μας εξέλιξη. Το άλλο επίπεδο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για όσους έχουν παιδιά ή ασχολούνται με παιδιά: ψυχολογία και παιδαγωγική δοσμένες μ’ έναν αβίαστο και φυσικό τρόπο μέσα από την ομορφιά ενός παραμυθιού για μεγάλους. Διαβάστε το!
Κική Τζωρτζακάκη, παιδαγωγός-συγγραφέας

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ

 

Χαρακτηριστικά

Ειρήνη Κριτσωτάκη

978-960-219-294-8
280
Μυθιστόρημα
14x21 εκ.
Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Επικοινωνία

Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Λεωφ. Βουλιαγμένης 76
16777 Ελληνικό
E-mail: info@kalendis.gr
Τηλέφωνα: 210.96.38.790
                  210.36.01.551
Fax :          210.96.38.791

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook

fb iconLog in with Facebook