Σινουχέ, ο Αιγύπτιος

Σινουχέ, ο Αιγύπτιος

-10%26,60 € το καθένα
+
  • Περιγραφή
  • Χαρακτηριστικά
  • Σχόλια
  • Εισαγωγή σχολίου


Μέσα από τις περιπέτειες του γιατρού Σινουχέ, στα χρόνια της βασιλείας του φαραώ Εχνατόν και της Νεφερτίτης, παρακολουθούμε την καθημερινή ζωή στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολής αλλά και τις πολεμικές, θρησκευτικές και πολιτικές έριδες που άλλαξαν τη μορφή του αρχαίου κόσμου.

waltariO Mika Waltari (Μίκα Βάλταρι, 1908-1979) είναι ο πιο πολυμεταφρασμένος Φινλανδός συγγραφέας στον κόσμο. Εμφανίστηκε στα γράμματα το 1925 και το 1928, με το μυθιστόρημα Η μεγάλη αυταπάτη, θεωρήθηκε ένας μικρός Χέμινγουεϊ της φινλανδικής λογοτεχνίας. Υπήρξε μέλος της ριζοσπαστικής ομάδας Λαμπαδηφόροι, από την οποία απομακρύνθηκε μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχει γράψει 22 μυθιστορήματα γνωστότερα από τα οποία, είναι τα: «Ιωάννης Άγγελος», «Σινουχέ, ο Αιγύπτιος» και «Ο Ετρούσκος». Έγραψε επίσης ποίηση, θέατρο, διηγήματα, αστυνομικά μυθιστορήματα, σενάρια και κριτικές. Το 1957 εξελέγη μέλος της Φινλανδικής Ακαδημίας.

Η Ζυράννα Ζατέλη προτείνει τον «Αιγύπτιο» του Μίκα Βάλταρι

Δείτε εδώ.

Μεγάλο, χορταστικό μυθιστόρημα, πολύ καλογραμμένο και αριστοτεχνικό, εφόσον σε μεταφέρει αβίαστα και πολύ άμεσα σε μια εποχή πολύ μακρινή και σ' έναν πολιτισμό άγνωστο σχετικά και πολύ διαφορετικό απ' όσα μέχρι τώρα γνωρίζουμε. Παρ' όλες αυτές τις δυσκολίες, ο Βαλτάρι δεν χάνει την αρετή της λογοτεχνικότητας, εφόσον δεν δίνει κατ' ουδένα τρόπο την αίσθηση ότι «κάνει ιστορία». Την ιστορία την αξιοποιεί πολύ δημιουργικά για να ψυχογραφήσει μια εξαιρετική περίπτωση ανθρώπου, πολύ ενδιαφέροντος, που μέσα από χίλιες δυο συγκυρίες και περιπέτειες διαπλεκόμενες με τα ιστορικά γεγονότα, διασώζει την ανθρωπιά και τη συναισθηματική νοημοσύνη του.
anagnosi.blogspot.gr

Είναι το πιο γνωστό ιστορικό μυθιστόρημα του πολυγραφότατου Φινλανδού συγγραφέα Mika Waltari (Μίκα Βαλτάρι), ένα βιβλίο που ο κάθε λάτρης του είδους πρέπει να έχει διαβάσει. Εμπνευσμένο από το αρχαίο αιγυπτιακό χειρόγραφο «Οι ιστορίες του Σινουχέ», το οποίο διαδραματίζεται κατά τη 12η δυναστεία, το «Σινουχέ, ο Αιγύπτιος» μας μεταφέρει στην εποχή του Φαραώ Ακενατόν της 18ης δυναστείας (περίπου 1550-1292 π.Χ.), ο οποίος υπήρξε ο πρώτος μονάρχης που θέλησε να επιβάλει μονοθεϊστική θρησκεία στο βασίλειό του.

Νίκος Μπατσιούλας, diavasame.gr

 

Χαρακτηριστικά

Μίκα Βάλταρι

Μαρία Μαρτζούκου
978-960-219-186-6
897
Μυθιστόρημα
14x21 εκ.
Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Επικοινωνία

Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Λεωφ. Βουλιαγμένης 76
16777 Ελληνικό
E-mail: info@kalendis.gr
Τηλέφωνα: 210.96.38.790
                  210.36.01.551
Fax :          210.96.38.791

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook

fb iconLog in with Facebook