Το Σύμπαν στα χέρια σας

Το Σύμπαν στα χέρια σας

-10%13,50 € το καθένα
+
  • Περιγραφή
  • Χαρακτηριστικά
  • Σχόλια
  • Εισαγωγή σχολίου

Βραβείο Καλύτερου Επιστημονικού Βιβλίου του περιοδικού Lire

Ο διεθνούς φήμης αστροφυσικός Κριστόφ Γκαλφάρ μάς οδηγεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του σύμπαντος − ένα ταξίδι στον πραγματικό κόσμο της επιστήμης.
 
Ένα εντυπωσιακό έργο εκλαϊκευμένης επιστήμης που εξηγεί την κβαντική μηχανική, τη γενική σχετικότητα και τη θεωρία χορδών όχι μέσα από αφηρημένα διαγράμματα και εξισώσεις, αλλά μέσα από την αφήγηση, σαν ένα παραμύθι. Διαβάζοντάς το, μεταφερόμαστε στην επιφάνεια του θνήσκοντος Ηλίου, ταξιδεύουμε σε μακρινούς γαλαξίες, δοκιμάζουμε τη θανάσιμα ασφυκτική αγκάλη μιας μαύρης τρύπας και ξεδιπλώνονται μπροστά μας τα μυστήρια της φυσικής.

Το βιβλίο Το σύμπαν στα χέρια σας βοηθά τον απλό αναγνώστη να κατανοήσει τις δυσκολονόητες αλήθειες που αποτελούν τη βάση της σύγχρονης επιστήμης, ενώ καθ’ οδόν θίγει και βαθύτερα ζητήματα όπως η ύπαρξη του Θεού, οι απαρχές του χρόνου και το μέλλον της ανθρωπότητας…

Ο Κριστόφ Γκαλφάρ, ως επιδέξιος αφηγητής, μας παίρνει από το χέρι σε ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, όπου θα εξερευνήσουμε τους δομικούς λίθους που βρίσκονται στη βάση του σύμπαντος κόσμου, φτάνοντας μέχρι τα αναπάντητα ερωτήματα που εξακολουθούν να μας απασχολούν. Όλα αυτά τα θαύματα παρουσιάζονται με γλώσσα άμεση και διαισθητική, η οποία πετυχαίνει αυτό που κανένα άλλο βιβλίο δεν κατάφερε σε τόσο μεγάλο βαθμό ως σήμερα: να καταστήσει απόλυτα προσιτό στους αναγνώστες τον δαιδαλώδη, φανταστικό, μυστηριώδη και θαυμαστό κόσμο της επιστήμης.  
Το βιβλίο κυκλοφορεί επίσης στις χώρες: ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Σουηδία, Ιταλία, Τσεχία, Ρωσία, Ιαπωνία, Κίνα, Ταϊβάν, Κορέα, Βραζιλία.

Ο ΚΡΙΣΤΟΦ ΓΚΑΛΦΑΡ [Christophe Galfard] γεννήθηκε το 1976 στη Γαλλία. Σπούδασε εφαρμοσμένα μαθηματικά και θεωρητική φυσική. Πήρε το διδακτορικό του στο Κέμπριτζ με εποπτεύοντα καθηγητή το διάσημο αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ, με τον οποίο συνεργάστηκε για τη συγγραφή του πρώτου βιβλίου της τριλογίας του με τον τίτλο Ο Πρίγκιπας των Νεφών, που μεταφράστηκε σε οκτώ γλώσσες και τιμήθηκε με πολλά βραβεία Νεανικής Επιστημονικής Λογοτεχνίας, καθώς και το βραβείο μετάφρασης από την Εταιρεία Ελλήνων Μεταφραστών. 

Προικισμένη προσωπικότητα με απαράμιλλο χιούμορ και ευγλωττία, ο Κριστόφ Γκαλφάρ είναι αφοσιωμένος στη διάδοση των σύγχρονων επιστημονικών κατακτήσεων στο ευρύ κοινό, ιδιαίτερα στη Γαλλία και την Ευρώπη, όπου έχει δώσει διαλέξεις σε ακροατήρια άνω των 50.000 ατόμων, κάθε ηλικίας και προέλευσης. Από το 2012 εμφανίζεται στην εκπομπή «28 min» της Elisabeth Quin στο γαλλικό κανάλι Arte.TV, παρουσιάζοντας επιστημονικά θέματα. Τον Σεπτέμβριο του 2013, διοργάνωσε ένα σόου με πυροτεχνήματα και τρισδιάστατες εικόνες, με θέμα την ιστορία του σύμπαντος, το οποίο παρουσιάστηκε ζωντανά στην επιχειρηματική συνοικία La Défense του Παρισιού, και το παρακολούθησαν 60.000 άνθρωποι σε μία παράσταση, ενώ μίλησε και στο συνέδριο TEDx που διοργανώθηκε στην ίδια πόλη. 

Ο Κριστόφ Γκαλφάρ έχει επισκεφθεί αρκετές φορές την Ελλάδα με αφορμή την έκδοση των βιβλίων του που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καλέντη. Προσκεκλημένος από το Ίδρυμα Ευγενίδου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, καθώς και σχολεία, πραγματοποιεί επιτυχημένες παρουσιάσεις, όπου μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την επιστήμη, να αγαπήσουν τη φυσική, να κατανοήσουν καλύτερα τον πλανήτη μας και το κλίμα του και πάνω απ’ όλα να ευαισθητοποιηθούν οικολογικά.


...Τούτο το μαγικό ταξίδι στο Σύμπαν και στην ύλη ταυτόχρονα είναι ένας ύμνος στην ιδιοφυΐα ανθρώπων που ξεκλείδωσαν και ξεκλειδώνουν τα μυστικά του κόσμου μας. Ο Γκαλφάρ μάς τους παρουσιάζει: από τον Νεύτωνα ως τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ, κι από τον Σρέντινγκερ και τον Πλανκ ως τον Φάινμαν – δεκάδες λαμπρά μυαλά.

Ράνια Μπουμπουρή, Lesvosnews

 

 

 

Ο Γκαλφάρ διαπρέπει στην ολοκάθαρη εξήγησή του της κβαντικής θεωρίας πεδίων... Με το κεφάτο συζητητικό του ύφος, το Σύμπαν στα χέρια σας είναι ιδανικό για τον γενικό αναγνώστη με λίγη ή καθόλου προγενέστερη επιστημονική γνώση.

Jennifer Ouellette, The New York Times

 

Το βιβλίο αρχίζει με μια επισκόπηση του υλικού σύμπαντος και έπειτα συναντούμε μια σειρά από όλο και πιο πολύπλοκα θέματα − μια λεπτομερή περιγραφή της σύγχρονης φυσικής από την αντιύλη ως το Ζ-μποζόνιο, χωρίς ν' αφήνεται τίποτε απέξω. Σε διαδοχικά κεφάλαια για την κβαντική φυσική, την προέλευση του χώρου και του χρόνου, την κβαντική βαρύτητα, τις μαύρες τρύπες, τα παράλληλα σύμπαντα, τη σκοτεινή ύλη και τη σκοτεινή ενέργεια, τον κοσμικό πληθωρισμό, τη θεωρία χορδών, ο κύριος Γκαλφάρ σάς προσκαλεί με το ζωηρό συγγραφικό του ύφος, «σαν να βρισκόσαστε κι εσείς εκεί», να ταξιδέψετε πάνω σε μια ακτίνα φωτός, να διασχίσετε ένα άτομο και να βρεθείτε, άυλος, μέσα στο καμίνι της Μεγάλης Έκρηξης.

Alan Hirshfeld, Wall Street Journal

Vanity Fair Italy

Διαβάστε την κριτική του Χρήστου Ν. Ε. Ιερείδη στο βιβλιοδρόμιο (Τα Νέα 21-22/5/2016) εδώ.

 

Διαβάστε την κριτική του Ιταλικού Vanity Fair εδώ.

 

Διαβάστε την κριτική της εφημερίδας New York Times εδώ.

 

«All this and more awaits readers in Christophe Galfard’s “The Universe in Your Hand: A Journey Through Space, Time, and Beyond.” No abridgment here but a thorough, Antimatter to Z-boson account of modern physics in the tradition of Edwin Abbott’s “Flatland” and George Gamow’s “Mr. Tompkins in Wonderland.” Mr. Galfard’s jaunty, you-are-there narrative invites us to hitch a ride on a light beam, zoom through an atom and plant our disembodied consciousness within the hellfire of the Big Bang. A onetime Ph.D. student of Stephen Hawking’s, he is a loquacious tour guide with an arch sense of humor, as in his proposition that the extinction of the dinosaurs stemmed from their ignorance of theoretical physics.
The book begins with a survey of the material universe, after which we encounter a series of increasingly complex topics. To unravel the nature of gravity, Mr. Galfard plunks us in the historical crisis over the precession of Mercury’s orbit: a minuscule deviation of the planet’s path from that prescribed by Newtonian physics. Einstein’s resolution of this incongruity, in 1915, was the camel’s nose under the tent; in no time, the full corpus of relativity barged its way in and displaced Newton’s force-concept of gravity. (Four centuries earlier, such a tiny divergence from long-held wisdom convinced Johannes Kepler that planetary orbits are ellipses, not circles.)
In turn come chapters on quantum mechanics, the origin of space and time, quantum gravity, black holes, parallel universes, dark matter and dark energy, cosmic inflation, and string theory—in short, an epic feast of modern physics. As portioned out by Mr. Galfard, the information goes down easily; even a meaty morsel like this doesn’t offend: “Remember the catastrophic consequence on spacetime of an infinite number of particles appearing everywhere, all the time, in the vacuum of quantum field theory?”
The book is rich in apt analogies, as in Mr. Galfard’s description of electromagnetism as the exchange of virtual photons: “Pearls of light flash around you, exchanged between the magnet and the fridge, like a host of tiny angels dragging the two objects towards one another.” By the end, readers will have learned a great deal, although they might stumble explaining quantum field theory over cocktails. A second reading is recommended».

WALL STREET JOURNAL

 

«Κινηματογραφικό, στακάτο, πληροφοριακό, συναρπαστικό, ποιητικό… Ο Γκαλφάρ καταφέρνει να κάνει εφικτό για τους κοινούς αναγνώστες το να αναλογιστούν τα μαθηματικά θέματά του με άλλους τρόπους, πέρα από τους τετριμμένους· και, χωρίς να τα ευτελίζει, είναι ξεκάθαρος και ποτέ δεν μπλέκεται (όπως τόσα άλλα βιβλία εκλαϊκευμένης φυσικής) σε χαώδεις παραγράφους γεμάτους ορολογία και μεγάλους αριθμούς».  

Alexander Masters, The Spectator

 

«Μια ευφάνταστη και περιεκτική επισκόπηση κάποιων μειζόνων επιστημονικών ανακαλύψεων του 20ου και 21ου αιώνα… Ένα χρήσιμο βιβλίο ώστε οι αναγνώστες να συλλάβουν με τη φαντασία τους τις περίπλοκες ιδέες της σύγχρονης φυσικής…»

Kirkus Review

 

«Μια ξέφρενη περιοδεία ως τις εσχατιές του χρόνου και του χώρου, από το εσωτερικό ενός πρωτονίου μέχρι τη Μεγάλη Έκρηξη και μέχρι τις βίαιες παρυφές μιας μαύρης τρύπας. Είναι φιλικό, συναρπαστικό, γεμάτο γνώσεις και… κοσμικό».

Jordan Ellenberg, New York Times συγγραφέας του βιβλίου “How Not To Be Wrong”

 

«Εξηγεί τα θαύματα της αστροφυσικής στους αναγνώστες όλων των ηλικιών». –

Sarah Gilmartin, The Irish Times

 

«Σε τούτο το ψυχαγωγικό και περιεκτικό βιβλίο, ο εκλαϊκευτής Γκαλφάρ συνδυάζει μαθήματα φυσικής με μια ιστορία επιστημονικών ανακαλύψεων… Οι εικόνες του, επιδέξια καμωμένες κι εκθαμβωτικές, κάνουν προσιτές έννοιες που είναι δυσνόητες, απλουστεύουν την παρουσίαση των θεμάτων του και εκπληρώνουν την υπόσχεση του συγγραφέα “να μη μείνει κανένας αναγνώστης πίσω”. Το βιβλίο του διαβάζεται όλο με εκπληκτική ευκολία… Μέντορας του Γκαλφάρ ήταν ο Στίβεν Χόκινγκ, και είναι φανερή η εξοικείωσή του με το υλικό του, όπως και η ευκολία με την οποία το μεταδίδει. Οι αναγνώστες που θέλουν να πλατύνουν τις γνώσεις τους στη φυσική και την κοσμολογία, θα βρουν εδώ όλα όσα χρειάζονται».

Publisher’s Weekly (starred review)
 

 

«Συναρπαστικά ευφάνταστο».

Canberra Times

 

«Κανένας δε θα μπορούσε να κατηγορήσει τον Κριστόφ Γκαλφάρ πως του λείπει η φιλοδοξία. Σε τούτον τον υπέροχο οδηγό του σύμπαντος κόσμου, καταγίνεται μ’ όλες τις μεγάλες ιδέες… η γραφή είναι καθαρή και άμεση, δίχως ν’ αντιμετωπίζει τον αναγνώστη με συγκατάβαση… Από την αρχή ως το τέλος, είναι ολοφάνερος ο θαυμασμός του Γκαλφάρ μπρος στο μέγεθος και την ομορφιά του Σύμπαντος».

Bill Condie, Cosmos Magazine 

 

«Ένα καλογραμμένο και ολότελα προσιτό ταξίδι μέσα απ’ ό,τι γνωρίζουμε στη σύγχρονη αστρονομία και τη φυσική. Εν μέρει προσωπική συζήτηση, εν μέρει ταξιδιωτικό ημερολόγιο και εν μέρει επιστημονική εισαγωγή για τον μη ειδικό, το Σύμπαν στα χέρια σας είναι ένα υπέροχο και εξαιρετικά επιμορφωτικό ανάγνωσμα».

Jim Bell, συγγραφέας των βιβλίων “The Interstellar Age” and “Postcards from Mars”

 

«Ένα εκπληκτικό ταξίδι».

Metronews

 

«Μια λαμπρή εισαγωγή στον συγκεκριμένο κλάδο, που οξύνει την ευφυΐα μας».

Metronews

 

«Ο Γκαλφάρ έχει το σπάνιο ταλέντο να μετατρέπει περίπλοκες και δυσνόητες ιδέες σε απλές και ψυχαγωγικές».

Elle

 

«Το ομορφότερο ταξίδι που θα κάνετε ποτέ».

Elle

 

«Ένα ιλιγγιώδες ταξίδι έτη φωτός μακριά από το Ηλιακό Σύστημά μας».

Le Figaro Litteraire

 

«Ο Γκαλφάρ είναι ο νέος Μίστερ Κόσμος».

Le Point

 

«Ο Γκαλφάρ έχει ένα στιλ αλά Χόλιγουντ να μετατρέπει την επιστήμη σ’ ιστορία».

Livres Hebdo

 

«Η πρωτοτυπία αυτού του βιβλίου είναι ότι μετατρέπει το σύμπαν, για τον αναγνώστη, σε περιπετειώδη και συναρπαστική διαδρομή με τρενάκι σ’ ένα λούνα παρκ».

Lire

 

«Ένα από κείνα τα σπάνια βιβλία που δεν παύουν, πολύ καιρό αφότου κάποιος τα διαβάσει, να τροφοδοτούν τη φαντασία».

Science et avenir

 

«Αυτό το φθινόπωρο στη βαλίτσα μου θα έχω το Σύμπαν στα χέρια σας του Κριστόφ Γκαλφάρ. Σας το λέω ξεκάθαρα, γνωρίζω πολύ καλά (κατά τρόπον πολύ προσωπικό μάλιστα) το λαμπρό αγόρι που έγραψε αυτό το βιβλίο. Μα σας βεβαιώνω απόλυτα αντικειμενικά: αυτό το βιβλίο που, μ’ ένα ταξίδι συναρπαστικό και μαγικό, εξερευνεί την πραγματικότητα του Σύμπαντος, την προέλευσή του, και τα βάθη του εξώτερου διαστήματος, είναι ΤΟ ιδανικό βιβλίο για την παραλία. Όλα μέσα σ’ αυτό έχουν μια σπάνια καθαρότητα διανθισμένη με ποίηση και χιούμορ. Εξαίρονται εκπληκτικές επιστημονικές ανακαλύψεις και, κυρίως, συνειδητοποιούμε πως είμαστε μικροσκοπικοί μες στην απεραντοσύνη του χωροχρόνου. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δει κανείς τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις και να ξεφορτωθεί τις καθημερινές του έγνοιες».

Lauren Bastide, ELLE France

 

«Πρέπει να πούμε πως ο Γκαλφάρ έχει το σπάνιο ταλέντο να μετατρέπει περίπλοκες και δυσνόητες ιδέες σε απλές και ψυχαγωγικές. Είναι μαγευτικός ο τρόπος που κάνει τον αναγνώστη να περιπλανηθεί στο διάστημα σαν κοσμοναύτης χαμένος στην απεραντοσύνη, και καθ’ οδόν του εξηγεί τα μυστήρια των γαλαξιών. Ανακαλύπτουμε εκπληκτικές ιδέες, ασύλληπτες για το νου, που μας κάνουν να περάσουμε από το απείρως μικρό στο απείρως μεγάλο, και ο τρόπος σκέψης μας να αλλάξει. Είναι το ομορφότερο ταξίδι που θα μπορούσατε να κάνετε αυτό το φθινόπωρο».

Patrick Williams, ELLE France

 

«Πώς είναι φτιαγμένο το σύμπαν μας; Πώς οι θεωρίες του Νεύτωνος, του Αϊνστάιν, της κβαντομηχανικής, έφεραν επανάσταση στον τρόπο που το αντιλαμβανόμαστε; Αν αυτές οι ερωτήσεις σας τρομάζουν με την πολυπλοκότητά τους, είναι η στιγμή να διαβάσετε το έργο του Κριστόφ Γκαλφάρ. Με αξιώσεις δίχως να ’ναι δυσκολοχώνευτο, για την αστροφυσική είναι ό,τι ήταν πριν από είκοσι χρόνια ο Κόσμος της Σοφίας για τη φιλοσοφία. Μια εξαιρετική εισαγωγή σ’ αυτόν τον κλάδο, από την οποία βγαίνουμε πιο ευφυείς. Συγκλονιστικό, πολύ απλά».

Metronews (France)

 

«Μια θαυμαστή περιπέτεια που διαβάζεται σαν θρίλερ».

France Info

 

«Το βιβλίο του Κριστόφ Γκαλφάρ είναι ένα μυητικό ταξίδι στους μαιάνδρους του Σύμπαντος και τις σύγχρονες θεωρίες, που μας επιτρέπει να τις συλλάβουμε, πέρα από τις αισθήσεις μας, με την καθαρή μας φαντασία».

Science et Vie

 Διαβάστε περισσότερα εδώ

Χαρακτηριστικά

Κριστόφ Γκαλφάρ

Μιχάλης Μακρόπουλος
978-960-594-006-5
480
Επιστημονικό
14x21 εκ.
Λίστα με όλα τα σχόλια:
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.

Παρακαλούμε κάντε κάποια πρόταση για το προϊόν :

Επικοινωνία

Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ
Λεωφ. Βουλιαγμένης 76
16777 Ελληνικό
E-mail: info@kalendis.gr
Τηλέφωνα: 210.96.38.790
                  210.36.01.551
Fax :          210.96.38.791

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook

fb iconLog in with Facebook