Ο Αγριάνθρωπος, του Γιάννη Κωνσταντάτου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
ΗΜ: | 0 ΣΧΟΛΙΑ

1981. Στη θυελλώδη εποχή της «μεγάλης αλλαγής», ο Αλέκος ήξερε πως δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα γύρω σου αν δεν έχεις φροντίσει να αλλάξεις πρώτα τον εαυτό σου. Απεχθανόταν την πολιτική, την υποκρισία και τους πιστούς ακόλουθους των τυφλών υποσχέσεων. 

Όταν ο ίδιος γίνεται πολιτικός, η καθαρότητα του χαρακτήρα του και η αγάπη του για την αλήθεια συγκρούονται με το πελατειακό κράτος και τη διαπλοκή. 

Μόνο ο απόλυτος έρωτάς του για την Αλίκη ισορροπεί τη σχέση του με τους ανθρώπους. Μια Αλίκη που λατρεύει σα θεό. 

2018. Ο Αγριάνθρωπος ζει απομονωμένος σ’ ένα βουνό της Ηπείρου. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι έμπορος ναρκωτικών ή ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο το οποίο κρύβουν οι μυστικές υπηρεσίες. Άλλοι ότι είναι απλά ένας μύθος. Όλοι όμως τον φοβούνται. 

Μετά την εξαφάνιση ενός δασκάλου στα βουνά της Ηπείρου, ένα μυστικό καλά κρυμμένο θα δει το φως και θα οδηγήσει στην αποκάλυψη ενός φόνου. 

Διαφορετικές εποχές. Διαφορετικοί άνθρωποι. Μια χώρα. Μια αλήθεια. Θα τη μάθουμε ποτέ; 

Ένα έργο που ξεκινά αθώα, χιουμοριστικά για να γίνει στη συνέχεια διεισδυτικό και να αποκαλύψει την παθογένεια του συστήματος αλλά και το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής

Μυθιστόρημα του Γιάννη Κωνσταντάτου

Σκηνοθεσία – Θεατρική διασκευή: Ιάκωβος Μυλωνάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Πόπη Τσώνη
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης
Μουσική: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Ηχοληψία: Πηνελόπη Πιερρουτσάκου 

Παίζουν: Ιάκωβος Μυλωνάς, Αίας Μανθόπουλος, Αγγέλα Σιδηροπούλου, Πέτρος Ιωάννου, Ευτυχία Μελή, Βαγγέλης Κρανιώτης, Μαίρη Ανανιάδου, Πηνελόπη Σαραφίδη. 

Στο πιάνο ο Βαγγέλης Κρανιώτης και η Πηνελόπη Πιερρουτσάκου.

 

Βρείτε το βιβλίο εδώ * Εισιτήρια εδώ

 

Ο Αγριάνθρωπος, του Γιάννη Κωνσταντάτου