Περίπατος του Βιβλίου, με τη «Μαγική Βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ»
ΗΜ: | 0 ΣΧΟΛΙΑ

Ο «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ»
ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου γιορτάζει και φέτος την Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την ΟΥΝΕΣΚΟ, με τη διοργάνωση του Περιπάτου Βιβλίου την 7η Μαΐου. Η δράση αυτή δίνει τη δυνατότητα στους φίλους του βιβλίου να περιηγηθούν σε εκδοτικούς οίκους, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία, να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως… να βρεθούν μεταξύ τους.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης υποδέχεται μικρούς και μεγάλους, την ημέρα αυτή, με οικοδεσπότες δύο βραβευμένους συγγραφείς της πόλης μας:

Η Μάγια Δεληβοριά θα ξεναγήσει τα παιδιά στη «Μαγική Βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ» από τις εκδόσεις Καλέντης. Με μια διαδραστική και παιχνιδιάρικη παρουσίαση, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά που κρύβει η Βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ, θα βρουν μαγικά κλειδιά και θα ανοίξουν τις πόρτες που οδηγούν στις μεγάλες αξίες της ζωής. Δράκοι, φαντάσματα, πριγκίπισσες και πολεμιστές θα ξεπηδήσουν από τις σελίδες του βιβλίου και θα γίνουν οι σύντροφοι για μια μεγάλη περιπέτεια, από αυτές που μπορείς να ζήσεις μόνο σε μαγικές βιβλιοθήκες.

Για τους ενήλικες επισκέπτες μας, ο Δημήτρης Οικονόμου θα μας παρουσιάσει το καινούργιο του βιβλίο, το ιστορικό μυθιστόρημα «Ο τελευταίος φύλακας» από τις εκδόσεις Ίκαρος. Εμπνευσμένο από αληθινές ιστορίες και με βάση δεκάδες γραπτές μαρτυρίες, το μυθιστόρημα καλύπτει όλο το πρώτο μισό του 20ου αιώνα στην Ήπειρο, καταπιάνεται με μια άγνωστη, τόσο λογοτεχνικά όσο και ιστορικά, περίοδο που αφορά τη δράση της Ηπειρωτικής Εταιρείας γνωστής και ως ηπειρωτικό κομιτάτο, αλλά και με τις πρώτες δεκατέσσερις ημέρες της ιταλικής εισβολής, για να καταλήξει στα μαύρα χρόνια του εμφυλίου. Πώς είκοσι χιλιάδες άντρες τα έβαλαν με πενήντα πέντε; Που βρήκαν το σθένος; Από πού προήλθε η ιαχή «Αέρα!»;

Σάββατο 7 Μαΐου 2022, ώρα 12-2 μ.μ.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης (Νικομάχου 18 – κτίριο του ΟΤΕ)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο 210-9948344.

Περίπατος του Βιβλίου, με τη «Μαγική Βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ»

 

Η Μάγια Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι θεατρολόγος, συγγραφέας και παιγνιοθεραπεύτρια. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και θεατρολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας, όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της.

 

 

 

 

Σπούδασε κλασικό τραγούδι και πιάνο στο Αττικό Ωδείο. Παρακολούθησε μαθήματα σε θερινά τμήματα του Πανεπιστημίου της Λυών και της Βαρσοβίας ως υπότροφος της πολωνικής κυβέρνησης.
Εκπαιδεύτηκε στο θεραπευτικό παιχνίδι βάσει του εκπαιδευτικού προγράμματος της Academy of Play and Child Psychotherapy (APAC), αναγνωρισμένου από τον παγκόσμιο οργανισμό παιγνιοθεραπείας Play Therapy International (PTI).
Από το 1995 εργάζεται στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, διδάσκοντας θεατρική αγωγή σε παιδιά και εφήβους. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Έρευνας και Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Δράματος «Δεσμοί», το Υπουργείο Παιδείας, τον Δήμο Βύρωνα, τη Γενική