Πέντε υποψηφιότητες από τις εκδόσεις Καλέντη στα Βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
ΗΜ: | 0 ΣΧΟΛΙΑ

Ανακοινώθηκαν οι βραχείς κατάλογοι για τα βραβεία του Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ 2024 – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Οι πέντε υποψηφιότητες των εκδόσεων Καλέντη:
– «Ο καυχησιάρης κόκορας που ήθελε να γίνει πλανητάρχης» του Χρήστου Μπουλώτη, σε εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου, στη βραχεία Λίστα για το Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» σε συγγραφέα βιβλίου αφήγησης βραχείας φόρμας για παιδιά.
– Ο «Σούπερ Νικόλας» σε κείμενο και εικονογράφηση της Ρένιας Μεταλληνού στη βραχεία λίστα για το Βραβείο σε εικονογράφο και σε συγγραφέα εικονοβιβλίου (picture book ή graphic novel) για την εικονογράφηση και για το κείμενο.
– Οι «17 αδέσποτες ιστορίες από την αρχαιότητα» των Δήμητρα Φώτου & Βασιλική Τζόκα, σε εικονογράφηση της Γιώτας Κοκκόση, στη βραχεία λίστα για το Βραβείο «Βίτω Αγγελοπούλου» σε συγγραφέα βιβλίου με πληροφοριακά κείμενα (γνώσεων) για παιδιά.
– «Το χρώμα που θέλεις να είσαι» του Ματέο Μπούσολα, σε μετάφραση της Άννας Παπασταύρου, στη λίστα για το Βραβείο σε ξένο συγγραφέα, Έλληνα εκδότη και μεταφραστή βιβλίου μεταφρασμένου στα ελληνικά για παιδιά ή νέους.
– Η Αιμιλία Κονταίου για την εικονογράφηση του βιβλίου «Ο καυχησιάρης κόκορας που ήθελε να γίνει πλανητάρχης» του Χρήστου Μπουλώτη, στη βραχεία λίστα για το Βραβείο